23948sdkhjf

Mere forurenet end ventet: Kingo hentede jord på Sjælland

Morsø Kommune giver Køge Kommune ansvaret for, at der er givet tilladelsen til at flytte jord, som har vist sig mere forurenet end forventet

Kingo Recycling A/S på Mors har fået sig en ubehagelig overraskelse.

Firmaet har modtaget jord fra en jordhåndteringsfirmaet Scanfield i Køge, som har vist sig at være mere forurenet, end hvad der var oplyst af afsender.

- Jeg er meget utilfreds med at selve situationen er opstået. Til gengæld er jeg er meget tilfreds med, hvordan Kingo har håndteret det indtil videre, udtaler Torben Gregersen, direktør for Børn og Kultur, Teknik og Miljø i Morsø Kommune, i en pressemeddelelse.

Kingo Recycling igangsatte ifølge kommunen selv stikprøvekontrol af jorden, og foretog efterfølgende en grundig analyse, som bekræfter at jorden er mere forurenet, end hvad de har fået oplyst.

Fra Morsø Kommune lyder det også, at Køge Kommune er ansvarlig for at godkende tilladelsen til at flytte jord fra Køge til Mors.

Arbejder på en løsning

Siden den ubehagelige opdagelse har selskabet stoppet modtagelsen af jord, der er lavet sikringstiltag mod nedsivning til grundvandet, og der er igangsat en plan for at håndtere den forurenede jord.

Jorden som Kingo Recycling A/S har modtaget fra Scanfield skulle oprindeligt bruges til at afrette et område hos Kingo selv, men det område ligger i terræn, og er ikke godkendt til at modtage jord med dette niveau af forurening.

Enten skal det op på deres sikrede plads, hvor de kan igangsætte en rensningsproces af den forurenede jord, eller også skal det flyttes til et andet godkendt anlæg. 

Planen skal Morsø Kommune godkende inden det igangsættes.

Redaktionen arbejder på en kommentar fra Køge Kommune til sagen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078