23948sdkhjf

Pensionsselskab udnytter særlig klausul: Dropper stort byggeprojekt

AP Ejendomme har valgt at benytte en særlig klausul, der gør, at pensionsselskabet nu trækker sig ud af et storstilet byggeprojekt i Kolding. Nu må kommunen atter på jagt efter en køber

Knap fire og et halvt år efter AP Ejendomme vandt udbuddet af en 30.000 kvm byggegrund i Kolding, har pensionsselskabet valgt sige stop.

Det skriver Jydske Vestkysten.

Planen var ellers, at grunden, som i dag udgør en gammel parkeringsplads, blandt andet skulle huse 350 boliger og parkeringshuse. Projektet kom til at hedde Kolding Å, og AP Ejendomme fik da også godkendt planerne i kommunens byråd.

Men siden da har det ellers stået stille.

Nu har AP Ejendomme udnyttet en særlig fristforlængelse til at vende tommelen op eller ned til byggeriet. En fristforlængelse, som blev givet i 2022 på grund af det økonomisk usikre byggemarked med høje byggepriser.

Ifølge kommunaldirektør Merete Dissing, som Jydske Vestkysten har talt med, var det også de stigende priser, der tog livet af AP Ejendommes byggeplaner på den stilstående grund og fik pensionsselskabet til at udnytte klausulen.

Nu skal kommunen på jagt efter en ny bygherre, og her åbner man op for at dele udbuddet tre til fire etaper og nedskalere projektets omfang.

- Udbuddene kommer til at hvile på den store helhedsplan, som vi har lavet sammen med AP Ejendomme. Nu skal den lige kvalitetssikres og justeres eventuelt med færre boliger, men grundidéen er stadig den rigtige, siger Merete Dissing til avisen.

Sådan var tidsplanen for Kolding Å

  • 19.000 kvm boliger opføres i 2025.
  • 4000 kvm boliger/ bofællesskab opføres i 2026.
  • 9000 kvm boliger opføres i 2028.
  • P-hus på Riberdyb opføres i 2029.
  • 6000 kvm boliger opføres i 2030.

Kilde: Projektagenten

Tilbage i april 2020 vandt AP Ejendomme udbuddet om de store byggearealer Riberdyb og Holmsminde i Kolding midtby foran to andre tilbudsgivere.

Nu skal en ny bygherre findes til grunden, der i mere end 30 år har stået hen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.957