23948sdkhjf

Skuffelse i Esbjerg: Ingen investorer byder på stort udbud

Uklart hvad der skal ske med centralt beliggende grund med byggeret på 13.500 kvm i Esbjerg

- Kvalitet bliver et nøgleelement i de løsninger, der skal kendetegne projektet.

Sådan lød det fra borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen (V), da en stor centralt placeret grund i Esbjerg blev sendt i udbud i marts i år.

Men konkrete løsninger bliver der ingen af i denne omgang. Da budfristen på byudviklingsprojektet, der er navngivet Bibliotekshaven, udløb var der ikke landet nogen bud.

Det skriver JydskeVestkysten.

- Vi havde da budt det ud i forventning om, at det kastede interesse af sig i form af en investor til et helt enestående projekt, det siger sig selv. Nu kommer vi til at forholde os til, hvad der videre skal ske, når Økonomiudvalget får en konkret sag på dagsordenen, hvor vi skal forholde os til, om vi skal klappe hesten i nogle år, eller hvad vi skal, siger Jesper Frost Rasmussen nu til avisen.

Hans vurdering er desuden, at renter og byggepriserne får potentielle investorer til at være tilbageholdende.

Bibliotekshaven ligger i forlængelse heraf Biblioteksparken, da parken ligger klos op ad Esbjerg Hovedbibliotek. 

Arealet, der har været i udbud, er 11.831 kvm med en estimeret byggeret på 13.500 kvm. Tanken har været at opdele det i en ny park på den ene halvdel og en åben karrébebyggelse på den anden halvdel plus en delvist nedgravet parkeringskælder.

Afsæt for projektet var en parallelkonkurrence, som Esbjerg Kommune afholdt i 2020 i samarbejde med DSB Ejendomme. Her blev forslaget tegnet af Tegnestuen Vandkunsten valgt som vinder.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078