23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Lad ressourcerne følge ansvaret

Den 14. april vil formentlig blive husket som datoen, hvor den coronaskabte borgfred blev sløjfet, mens det politiske spil på Christiansborg blev genoptaget.

Statsminister Mette Frederiksen (S) brugte tirsdagens pressemøde på at rejse flere spørgsmål, som skal besvares efter forhandlinger med de øvrige partier i Folketinget.

Det ligner et forsøg på at mane beskyldninger om en enerådig ledelsesform i jorden. Men det viser også, at end ikke en pandemi kan knække det demokrati, der er en grundsten i det danske samfund.

Det samme kan siges om det kommunale selvstyre, som er sikret i Grundloven.

Det er derfor værd at lytte, når landets borgmestre beder om hjælp til at påtage sig et nationalt ansvar. Det gør Hjørring-borgmester Arne Boelt (S) i dagens avis.

For selv om det kan virke en smule påtaget at koble coronavirus til kystsikring, så har den tømreruddannede nordjyde en pointe, når han taler om et fælles ansvar for at sikre kysterne mod de klimaudfordringer, som venter i fremtiden.

Flere sager om selvtægt fra lokale borgere viser, at kommunerne ikke evner at løse sagerne effektivt. Og almindelig logik tilsiger, at det heller ikke er økonomisk optimalt at lade de enkelte kommuner stå alene med både ansvar og regning for et arbejde, som bogstaveligt talt spænder vidt.

Det vil derfor være glædeligt, hvis kystsikring kan fremstå som et eksempel for fremtiden på, hvordan ansvar og ressourcer optimalt kan fordeles til alles fælles bedste.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109