23948sdkhjf

Efter våd sommer: Modulbyggeri har været en "kæmpe fordel"

115 almene boliger i Allerød afleveret fire måneder før tid

Modulbyggeren Scandi Byg har nu afleveret sit største svanemærkede byggeri til dato. Der er tale om 115 almene boliger, der er blevet til den almene boligforening 'Ved Skoven' i Allerød Kommune. Vel og mærke fire måneder før tid.

De modulopbyggede boliger er opført i en totalentreprise for den almene boligorganisation Lejerbo Frederiksborg.

Det var ikke givet på forhånd, at Ved Skoven skulle være et modulbyggeri, men Scandi Bygs løsning har været med til at sikre en hurtig byggeproces, mener bygherren:

- Modulbyggeriet har gjort det muligt at holde byggetiden nede, og den har samtidig været mere stabil, da byggeriet ikke har været afhængig af tørvejr på samme måde som et traditionelt byggeri, hvor alt foregår på byggepladsen, siger Ole Jan Ulrick Petersen, projektchef i Lejerbo, i en pressemeddelelse.

Færdiggjorde to etaper samlet

Scandi Byg producerer modulerne i opvarmede haller i Løgstør ved Limfjorden, hvor de forsegles med klimaskærm, inden de bliver transporteret til byggepladsen.

- Og det har været en kæmpe fordel med den regnfulde sommer, vi har oplevet i år, da vi for eksempel undgik lange tørretider, påpeger Henrik Aabel Vestergaard, projektdirektør i Scandi Byg.

På trods af projektets størrelse lykkedes det at færdiggøre etape et og to samlet og således aflevere projektet fire måneder før tid.

Arkitekturen trækker på omgivelserne

Boligerne er placeret mellem Lillerød og Blovstrød på Nordsjælland nær Teglværksskoven, som har fået navn efter et stort teglværk, der tidligere lå i området. Naturen og den tidligere fabriksgrund har sat spor i arkitekturen:

- De nye boliger er beklædt med træfacader, som skaber en forlængelse af den nærliggende skov, fortæller Ole Jan Ulrick Petersen og tilføjer: 

- Mellem boligerne er der anlagt stier, som ligeledes er i træ, mens andre stier er med teglbelægning for at skabe en forbindelse til områdets historiske brugsanvendelse.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095