23948sdkhjf

Bliv hvor du er efter uddannelsen

Nyt studiebolig-koncept er på vej i Kolding, hvor de studerende ikke behøver at fraflytte efter uddannelsen

I AAB’s nye boligbyggeri på Havneparken i Kolding er 17 boliger øremærket studerende, som ikke behøver at fraflytte lejlighederne, når de stopper deres uddannelse. Konceptet kaldes Stay-boliger og håbet er, at det kan fastholde flere færdiguddannede i byen.

De første beboere er flyttet ind i byggeriet på den tidligere Gimbelgrund, der kaldes HomeTown.

For at bane vej for Stay-boligerne har AAB indgået en aftale med Kolding Kommune om særlige udlejningskriterier, der indebærer, at man skal være i gang med en SU-berettiget uddannelse eller have en elevplads, når man søger. Til gengæld behøver ikke at fraflytte efter endt uddannelse.

God beboerkultur
- Med Stay-boligerne får vi mulighed for at fastholde nogle af de ressourcestærke færdiguddannede unge, som samtidig får mulighed for at blive i et ungt, dynamisk miljø. På den måde kan de færdiguddannede unge være med til at binde de forskellige beboergrupper sammen og skabe den kontinuitet, som er så vigtig for at skabe en god beboerkultur i HomeTown, siger Per Nielsen, direktør for Bovia, der administrerer AAB’s boliger, i en perssemeddelelse.

Fint supplement
Birgitte Kragh, formand for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget, ser det nye studiebolig-koncept, som et fint supplement til de øvrige studieboliger i Kolding:

- I udvalget har vi arbejdet målrettet på at udvide vores boligtilbud til byens studerende og det arbejde bærer efterhånden for alvor frugt med flere hundrede nye velbeliggende studieboliger bygget i løbet af en kortere årrække. Vi har også et stort ønske om, at byens studerende bliver i byen, når de er færdiguddannede og det ønske understøtter det nye boligprojekt jo på bedste vis, siger Birgitte Kragh i pressemeddelelsen.

De nye studieboliger ligger i Koldings campusområde som nabo til IBA’s nye domicil i Havneparken lige i smørhullet mellem SDU, midtbyen, banegården, havnen og fjorden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11