23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Start op i krisetid - med hjælp

De store fyringsrunder rammer hårdt, men de rummer også et potentiale. For kan erhvervsministeren finde nogle penge til en medfinansiering af nye iværksættere?

Det vil være en god investering, for en del af de virksomheder, der etableres nu, kan være med til at sikre vores velstand om 10 år.

Det kræver dog en form for kickstart og hjælp, hvis man skal vove sig ud i en opstart - lige nu. Jeg ved ikke, om der er evidens for, at det er bedre at starte op i krisetider, men der er vel en slags logik i, at "kan man klare sig i disse tider, så kan man klare sig i alle tider". Men det kan være dyrt at forsøge.

Der er dog fordele ved at starte op lige nu. Det er nemmere at forhandle en god husleje hjem, når andre skærer ned eller ikke åbner nyt. Man kan generelt godt finde medarbejdere. Det er ikke blevet meget nemmere i byggebranchen, men som leverandør eller rådgiver kan der godt komme nogle dygtige folk ud på markedet.

Sparerunder i virksomheder kan dertil gøre, at nye leverandører får en chance. Og der kan være andre, der vil investere i en virksomhed, fordi aktiemarkedet stadigt er usikkert.

Kredit bør også være tilgængelig, for hvor får man ellers renter af sin kapital? En ny virksomhed vil få opmærksomhed og god PR. For der bliver ikke startet mange nye ideer op - lige nu.

Og sidst, og mindst, så er der billigt inventar derude og måske en billig leje. På adressen for den virksomhed, der desværre lukker.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111