23948sdkhjf

Alment byggeri har modtaget 81 milliarder kroner på 20 år

Den almene sektor modtager langt højere støtte pr. beboer end eksempelvis boligejerne via rentefradraget
Den offentlige støtte til almene boliger i perioden 1990 - 2010 var på i alt cirka 81 mia. kr. fordelt på cirka 70 mia. kr. i "offentlige støtteudbetalinger" og 11 milliarder kroner i "kommunalt grundkapitalindskud". Det fremgår af et svar til Liberal Alliances Ole Birk Olesen fra by-, bolig- og landdistriktsminister Carsten Hansen (S) .

Carsten Hansen oplyser videre, at siden 2002 har Landsbyggefonden bidraget til betalingen af den statslige ydelsesstøtte:

- Den faktiske indbetaling af bidrag sker flere år efter tilsagnsåret og i tilknytning til ydelsesbetalingen på de optagne realkreditlån. De anførte beløb er knyttet til de tilsagn, der er afgivet i de enkelte år. De faktiske udbetalinger vil typisk finde sted i forbindelse med grundkøbet og vil tidsmæssigt finde sted under projekteringen af byggerierne, hvilket ikke nødvendigvis sker fuldt ud i tilsagnsåret, forklarer ministeren.

Subsidier

Han bekræfter i øvrigt, at tal fra den økonomiske samarbejdsorganisation OECD i 2006 viste, at direkte og indirekte boligsubsidier pr. beboer årligt udgør 6.200 kroner for ejerboliger, 8.200 kroner for lejere private lejeboliqer, 10.400 kroner for lejere af almene boliger og 18.500 kr. for andelsboligejere.

De direkte offentlige boligsubsidier opgør OECD som summen af de årlige offentlige udgifter til individuel boligstøtte samt til generel finansieringsstøtte til almene boliger, andelsboliger samt byfornyelse.

Udgifterne til individuel boligstøtte udgør ifølge ministeren et godt stykke over halvdelen af de direkte subsidier og vedrører i meget høj grad pensionister i lejeboliger:

- De årlige udgifter til finansieringsstøtte afspejler den førte boligpolitik over en lang årrække, hvor der blandt andet er givet tilsagn om støtte til ydelsesbeta!inger på lån til almene boliger - den såkaldte murstensstøtte, og lån ti! Byfornyelsesformål, svarer Carsten Hansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094