23948sdkhjf

Efter konkurs og nedrivning: A. Enggaard overtager boligprojekt

Tidligere ejer sælger byggeretten til et boligprojekt, der har været martret af en entreprenørs konkurs og nedrivning af 106 ufærdige rækkehuse

Efter mange benspænd er der godt nyt vedrørende et boligprojekt i Høje Taastrup C.

Entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard har købt byggeretten på fire byggefelter i udviklingsområdet af den tidligere ejer, Reka Group.

- Det har være meget omkostningstungt med først en konkurs hos totalentreprenøren og siden nedrivningen plus prisstigninger ved at bygge igen, forklarer Jesper Kristensen, direktør for Reka Group, i en pressemeddelelse.

Han henviser dermed til de mange problemer, som har plaget projektområdet.

Regnestykket gik ikke op

Totalentreprenøren Adsbøll Entreprise, som skulle opføre 106 rækkehuse og lejligheder på grunden i Høje Taastrup C, gik konkurs i sommeren 2022. Her stod byggeriet halvfærdigt. 

Efterfølgende kunne en byggerådgiver ikke godkende byggeriets kvalitet. Der manglede ganske enkelt den nødvendige dokumentation for de opførte bygninger. Resultatet var, at råhusene måtte rives ned.

- Vores plan var at starte forfra med at bygge boliger, da husene var revet ned, men vi kan ganske enkelt ikke få regnestykket til at gå op, siger Jesper Kristensen.

Strategi for Sjælland

Nu skal A. Enggaard, der har hovedsæde i Svenstrup lidt syd for Aalborg, forsøge at få enderne til at mødes.

Her glæder projektudviklingschef Morten Løgsted sig over, at selskabet nu bliver en del af udvikling af Høje Taastrup C.

Projektet skal ifølge Morten Løgsted også ses i lyset af A. Enggaards strategi om at styrke virksomhedens position på Sjælland, hvor man etablerede en afdeling i 2021.

Blandt de markante, sjællandske projekter er det tidligere Vridsløselille Statsfængsel i Albertslund, der i disse år udvikles fra lukket fængsel til en åben bydel. A. Enggaard står bag projektet sammen med PKA og statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14