23948sdkhjf

Koster 66 millioner: Vil totalrenovere kollegie

Totalrenovering skal omdanne sygeplejerskekollegie til 61 ungdoms- og studieboliger

Boligforeningen B42 har planer om at give et tidligere sygeplejerskekollegie i Sønderborg en ungdommelige makeover og indrette studieboliger i bygningen. Politisk har projektet medvind.

Økonomiudvalget i Sønderborg Kommune indstiller således til byrådet at give grundkapital på 6,6 mio. kr. svarende til 10 pct. af den samlede anskaffelsessum.

Med en totalrenovering af bygningen er det planen, at det tidligere sygeplejerskekollegie på Sydvang i Sønderborg skal indrettes med 61 ungdoms- og studieboliger fordelt på 57 et-rumsboliger samt fire to-rumsboliger.

- Området på Sydvang har en god placering tæt på centrum og uddannelserne, og det giver samtidig rigtig god mening at renovere eksisterende bygninger til formålet. For det speeder ikke kun processen op med at skabe nye boliger, men er også mere bæredygtigt end at bygge nyt, siger første viceborgmester, Stephan Kleinschmidt (Slesvigsk Parti), i en pressemeddelelse.

Økonomiudvalget anbefaler også, at byrådet siger ja til at yde kommunal garanti for den del af realkreditlån, som ligger over 60 procent af den endelige belåning med realkreditlån.

Antallet af studerende i Sønderborg har fra 2023 været stigende, og tilgangen af studerende forventes at stige yderligere de kommende år. Ifølge en prognose mangler der cirka 800 studieboliger i Sønderborg i sommeren 2028.

I bestræbelserne på at skaffe flere studieboliger har kommunen blandt andet lagt op til at indrette 500 boliger til studerende i et ghettoområde, Nørager og Søstjernevej, der ellers stod på nippet til en omfattende nedrivninger.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11