23948sdkhjf

Udvikling for milliarder: Ny formand skal gøre planer til bydel

Arealudviklingsselskabet, der står bag transformationen af Holstebros gamle sygehusgrund, får prominent navn på formandsposten

Når omdannelsen af det tidligere Holstebro Sygehus til en ny bydel går fra ide til mere konkrete planer, bliver det med en ny formand i bestyrelsen. 

Ejerne har valgt Rasmus Færch som bestyrelsesformand for Sygehusgrunden P/S. Han afløser Niels Højberg.

- Niels har som bestyrelsesformand været en stor drivkraft i at bringe Sygehusgrunden P/S til den developerfase, som selskabet nu står over for, udtaler Rasmus Færch i en pressemeddelelse.

Rasmus Færch er tidligere formand for Færchfonden, som blev stiftet af forældrene Kirsten og Jørgen Færch i 1984 med hjemsted i netop Holstebro og på grundlag af Færchfamiliens industriaktiviteter i byen, ikke mindst en tobaksproduktion.

Investorer og faste rammer

Niels Højberg stod i spidsen for selskabets bestyrelse i en periode, hvor masterplanen for udviklingen af den nye bydel på Sygehusgrunden blev udarbejdet og overdraget til Holstebro Kommunes videre planarbejde.

I samme periode har han været med til at opbygge selskabets organisation til at føre masterplanens visioner ud i livet.

Arealudviklingsselskabet er nu på vej klar til næste fase i byudviklingsprojektet. 

I denne fase skal selskabet organisere sig omkring ejerforeninger og forsyningsstrukturer i bydelen samt sikre optimal drift af den eksisterende bygningsmasse. Dette indebærer tiltrækning af investorer og fastlæggelse af rammerne for ejer- og forsyningsstrukturer i forbindelse med kommende salg af ejendomme og projektmuligheder.

Over 500 boliger

Holstebro Kommune, Akselerator A/S og Færchfonden stiftede Sygehusgrunden P/S i 2022 som et arealudviklingsselskab med det formål, over de næste 10-15 år, at transformere det tidligere sygehus i midten af Holstebro til en ny bydel med gåafstand til banegård, gågade, kulturinstitutioner og Lystanlæg.

Den færdigudviklede bydel forventes at indeholde mere end 500 nye boliger. De nye boliger planlægges i såvel eksisterende som nye ejendomme på Sygehusgrunden.

Ifølge Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af projekter og udbud, er byggeriets anslåede entreprisesum omkring 2 mia. kr.

Kort om det gamle Holstebro Sygehus

  • I februar 2022 lukkede Holstebro Sygehus og flyttede til Regionshospitalet Gødstrup efter knap 130 års virke. Holstebro Kommune overtog derefter sygehuset og selve grunden fra Region Midtjylland. 
  • Holstebro Kommune (45 procent), Færchfonden (45 procent) og Akselerator A/S (10 procent) indgik en aftale om at udvikle det tidligere sygehus til en ny bydel og stiftede sammen Arealudviklingsselskabet Sygehusgrunden i 2022 med det formål at drive byudviklingsprojektet.
  • Arealudviklingsselskabet Sygehusgrunden købte i januar 2023 grunden og de eksisterende bygninger af Holstebro Kommune. 
  • Selve Sygehusgrunden er på 8,3 hektar og rummer cirka 86.000 eksisterende etagemeter fordelt på 28 bygninger.

Arealudviklingsselskabet Sygehusgrunden

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127