23948sdkhjf

Over 250 skeletter har forsinket byggeprojekt og medvirket til prisfordobling

En større udgravning af over 250 skeletter har forsinket opførelsen af et nyt kirkecenter i Nordjylland. Prisen er derudover blevet mere end fordoblet

Det skulle ikke have været en større sag, da et nyt kirkecenter ved Thisted Kirke skulle opføres i 2013.

Dengang var prisen 22 mio. kr., men sidenhen er skeletterne væltet ud af skabet... Eller nok mere op ad jorden.

For undervejs i arbejdet er der dukket intet mindre end 254 skeletter fra 1800-tallet op på byggegrunden, og dem har Slots- og Kulturstyrelsen krævet gravet op.

Det skriver TV 2 Nord.

Styrelsen er juridisk set i sin fulde ret til at kræve handling, når det kommer til skeletterne, men den økonomiske udgiftspost var ikke noget, som bygherre i form af Thisted Sogns Menighedsråd havde kalkuleret med, da budgettet blev lagt for over 10 år siden.

- De kan stille de krav, de vil. Og vi skal betale regningen, siger Hans Christian Krøyer, formand for menighedsrådet, til TV 2 Nord.

Sammen med andre tidsaktuelle udgifter som krig, pandemi og generelt stigende byggepriser har det medvirket til, at opførelsesprisen er mere end fordoblet og nærmer sig 50 mio. kr. – helt specifikt 49,7 mio. kr.

Alene koster udgravningen mellem 8 og 9 mio. kr.De gamle skeletter skal analyseres på Panum Instituttet, hvor moderne genteknologi skal kortlægge thyboernes sundhedstilstand for cirka 200 år siden.

Opførelsen af det 1.000 kvm store kirkecenter i Thisted ventes at stå færdigt i udgangen af 2025.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11