23948sdkhjf

"Kvalitetsprodukter, der forbedrer indeklimaet og er skabt med omtanke for miljøet"

Fra paramedicinere til ansvarlige entreprenører: Urban-Hald leverer kvalitetsprodukter, der forbedrer indeklimaet og tager hensyn til miljøet, med rødder i ansvarlig produktion og innovative løsninger.

Urban-Hald begyndte som et hobbyprojekt for næsten 10 år siden, i forbindelse med, at stifterne Lasse Hald og Daniel Urbaniak var i gang med at renovere deres egne boliger. De oplevede udfordringer med at finde kvalitetsprodukter, som havde mere fokus på miljøhensyn og ansvarlig produktion og samtidig økonomisk overkommelige. Inspireret af Daniels polske rødder tog de til Polen for at undersøge mulighederne, og her opdagede de en række innovative produkter, som kunne opfylde deres behov. Dette blev starten på Urban-Hald, som officielt blev grundlagt i 2016. I dag tilbyder de et bredt udvalg af trægulve, MicroCement, facadepuds og maling til både privatkunder og professionelle.

”I Polen fandt vi innovative produkter, der var skræddersyet til danske forhold. Vi deltog i messer og hentede materialer hjem til vores egne renoveringer. Det blev tydeligt for os, at vi havde fundet kvalitetsprodukter, som ikke blot var skabt med omtanke for miljøet, men som også kunne forbedre indeklimaet,” fortæller Lasse Hald, medejer af Urban-Hald.

Første produkt var egetræsgulve

Efter adskillige ture til Polen begyndte Urban-Hald at introducere deres fund på det danske marked, altid med fokus på miljøet. Virksomheden startede med trægulve af eg, som har en levetid på mindst 30 år. Trægulvene var blot begyndelsen.

”Vores gulve er ikke køb-og-smid-væk-produkter. De kan slibes flere gange, og takket være den lamelopbyggede bund er de særligt velegnede til gulvvarme. Det er en investering, der både gavner økonomien og skaber et bedre indeklima,” forklarer Lasse Hald.

Al træ, der anvendes i produkterne, er FSC- eller PEFC-certificeret og stammer fra ansvarligt forvaltede skove i Europa.

”Vi gennemgår alle certificeringer nøje, før vi indgår samarbejder med vores leverandører,” tilføjer han.

Siden er der kommet flere produkter til, herunder MicroCement, facadepuds og udendørs maling, som kan købes via virksomhedens hjemmeside af både privatkunder og håndværkere. Urban-Hald tilbyder desuden uddannelse til deres samarbejdspartnere for at sikre korrekt anvendelse af produkterne.

MicroCement er optimalt til modernisering

MicroCement kan påføres stort set alle flader i meget tynde lag på to-tre millimeter.

”Har du et ældre badeværelse med fliser eller klinker, kan du påføre MicroCementen direkte her på. Det fås i mange farver, ligesom maling. Det er med omtanke for både miljøet og indeklimaet, da du undgår en masse byggeaffald. Du kan påføre det flere gange og skifte farve fra gang til gang,” siger Lasse Hald.

Urban-Hald forhandler også udendørs maling og lancerer indendørs maling i dette efterår. Udendørs maling er uden de giftige kemikalier og er diffusionsåbent. Det vil sige muren eller væggen kan ånde og ikke lukker fugten inde i rummet, hvilket kan medføre risiko for dårligt indeklima og skimmelsvamp. Den nye indendørs maling er certificeret efter Blue Angel standarden, en streng tysk miljømærkning, der stiller høje krav til produkter med lav miljøpåvirkning og et sundt indeklima. Urban-Hald forhandler også facadepuds, der ligeledes er diffusionsåbent.

”Folk er meget mere opmærksomme på miljøhensyn i dag, end de var i 2020. De interesserer sig også for, hvilke stoffer produkterne indeholder og måske især – ikke indeholder. Der er stor bevågenhed om flygtige organiske forbindelser (VOC), som findes i mange produkter og er skadelige for indeklimaet. Det gør vi alt for at undgå i vores produkter,” siger Lasse Hald.

Hjemmeside løftede salget markant

I 2020 lancerede Urban-Hald deres hjemmeside kort før coronapandemien, og salget steg markant, da mange danskere brugte tiden hjemme på at forbedre deres boliger. Virksomheden oplevede øget efterspørgsel og i 2022 deltog de i Løvens Hule, hvor Jacob Risgaard og Christian Arnstedt investerede i virksomheden med en ejerandel på 30 %.

For at imødekomme deres kunder har Urban-Hald udviklet instruktionsvideoer på YouTube og tilbyder rådgivning via telefon, chat og mail. Desuden har de etableret ubemandede showrooms i flere danske byer, som er åbne dagligt fra kl. 6-22, så kunder kan opleve produkterne på nærmeste hold.

Fakta

Urban-Hald blev grundlagt i 2016 af Lasse Hald og Daniel Urbaniak. Virksomheden startede med salg af trægulve af eg, som er FSC- og PEFC-certificerede og stammer fra ansvarligt forvaltede skove. Siden er produktudvalget blevet udvidet til også at omfatte MicroCement, facadepuds samt udendørs og indendørs maling skabt med omtanke for miljøet. Fælles for produkterne er deres fokus på ansvarlig produktion og forbedring af indeklimaet.

Urban-Hald henvender sig både til privatkunder og B2B-markedet. Produkterne sælges via deres hjemmeside, hvor de også tilbyder omfattende rådgivning gennem telefon, chat og mail samt instruktionsvideoer på YouTube. Dette gør det nemt og tilgængeligt for kunder at forstå og anvende produkterne korrekt, uanset hvor de befinder sig. For at give kunderne mulighed for at opleve produkterne fysisk har de etableret ubemandede showrooms i flere danske byer, som er åbne dagligt fra kl. 6-22.

Kilde: Urban-Hald

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109