23948sdkhjf

Licitationen mener: Tag ved lære af Jensen Gruppens redningsplan

- Vi skal overholde vores forpligtelser og sørge for, at enhver får sit, lød det fra Michael S. Larsen, topchef for CG Jensen, en del af Jensen Gruppen. Han har sammen med hovedaktionær Jens Jensen været med til at sikre en kontrolleret afvikling af Jönsson, der var stærkt presset som følge af et kæmpe tab i 2023. Udefra set lignede Jönsson et selskab på kanten af konkurs.

For år tilbage har Jensen Gruppen også holdt hånden under Adserballe & Knudsen, da datterselskabet var stærkt tabsplaget. Håndsrækningen betyder, at bygherrerne kan regne med, at projekterne bliver bygget færdig, og at leverandører og underentreprenører kan få betaling for deres arbejde. På tilsvarende vis har ejendomsgiganten Bach Gruppen sørget for, at det markant underskudsgivende datterselskab BG Beton ikke er bukket under.

Der er også tilfælde, hvor det ikke er muligt for ejerne at træde til med den kapital, der skal til for at redde et nødlidende datterselskab. Tabene kan blive for store. Over det seneste år har vi også set konkurser, hvor man bagefter kan sidde tilbage med spørgsmålet, om ejerne har gjort alt. Kunne den tyske ejerfamilie Erben have sikret en kontrolleret afvikling af husbyggeren Danhaus? Kunne ejerfamilien bag Brøndum være trådt til med yderligere midler?

Ejernes opbakning til pressede entreprenører er ikke alene en fordel for bygherrer og andre samarbejdspartnere, der slipper for tab. Over tid bør det være en konkurrencefordel. Enhver, der måtte overveje at entrere med et Jensen-firma, kan i hvert fald vide, at ejeren er klar til at punge ud for at undgå konkurs.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109