23948sdkhjf

BIG-planer i ferieby: Fra gammelt supermarked til papirmuseum

Nye og større rammer om museet for papirkunst skal være med til at fordoble besøgstallet i det nordjyske specialmuseum

Den kendte tegnestue BIG – Bjarke Ingels Group skal transformere og udvide et gammelt supermarked i den nordjyske by Hune ved Blokhus til Museet for Papirkunsts nye rammer.

Museet, som blev etableret i 2018 af Bit Vejle og er Nordens eneste specialmuseum for kunsthåndværk og design i papir, råder i dag over cirka 900 kvm i et tidligere Aldi-supermarked.

Efter BIG's projekt udvides lokalerne med yderligere 1.400 kvm for at skabe et 2.300 kvm museum med plads til symposier, konferencer, værksteder og undervisningslokaler.

- I samarbejde med Bit har vi tegnet et simpelt koncept, der lader et enkelt stykke papir falde ned over grunden og den eksisterende bygning. På den måde forbindes gammelt og nyt under ét tag, udtaler David Zahle, partner i BIG, i en pressemeddelelse.

- I den nye foyer og forsamlingsrum fornemmer man tydeligt den gamle konstruktion inde i den nye - et samlet rum inspireret af papir og udformet i træ, fortsætter han.

Bygningens facade bliver også et integreret kunstværk. I glasfacaden er der lamineret papirkunst ind, så det indre rum skærmes for direkte udsyn, og forbipasserende biler fremstår mere som skygger bagved facaden. 

Facaden udformes i samarbejde med Bit Vejle, både med mønstre fra hendes værker og ægte håndklippet papirkunst på udvalgte steder. Hele bygningen bliver dermed et kæmpe stykke permanent papirkunst.

Inspireret af origami

I samarbejde med en række papirkunstnere foreslår BIG at placere et nyt akustikregulerende lag udenpå de eksisterende mure, inspireret af origami og andre former for papirkunst.

Også indenfor kommer museets omdrejningspunkt til at gå igen i arkitekturen. Her er fladerne beklædt med trækonstruktioner lavet af samme træ, som man anvender til at lave papir.

Med visionen for udbygningen af det nye Museum for Papirkunst gives der mere plads til udadvendte publikumsaktiviteter i den nye del af bygningen, således at den eksisterende bygning kan bruges til at udvide selve udstillingsarealet.

Landskabet omkring museet skaber forskellige oplevelser med planter og træer, man kender fra Vesterhavet.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065