23948sdkhjf

Dropper byggeri af botilbud til 80 millioner kroner efter turbulent forløb

Modstand får Viborg Kommune til at droppe planer om at opføre et nyt botilbud til handicappede voksne

Der skal alligevel ikke opføres et nyt botilbud for udadreagerende og handicappede voksne i Viborg, som den midtjyske kommune har afsat 80 mio. kr. til og arbejdet hen imod igennem længere tid.

Onsdag den 18. september havde Viborg Kommune ellers inviteret til et orienteringsmøde om det nye botilbud, der skulle opføres på Spangsdal i Viborg. Men kort forinden aftalte samtlige partier i Viborg Byråd at lægge projektet i skuffen efter stor lokal modstand.

- Det har været en kompliceret og til tider frustrerende proces både for borgerne og for os folkevalgte at finde en egnet placering af et nyt botilbud, siger borgmester Ulrik Wilbek (V) i en pressemeddelelse.

- Desværre må vi konstatere, at det ikke er lykkedes, og derfor er det videre arbejde med planerne skrinlagt, og der kommer ikke et nyt botilbud i Viborg i denne omgang, tilføjer borgmesteren.

Botilbuddet skulle have haft 24 pladser til voksne borgere med kognitiv funktionsnedsættelse kombineret med udadreagerende/problemskabende adfærd.

Droppede udbud

Med byrådets beslutning er der sat punktum for en proces, som har været præget af flere aflyste udbud.

Efter at have sendt totalrådgivningen i udbud med en anslået kontraktværdi på 7,5 mio. kr. i november 2023, droppede Viborg Kommune udbuddet i marts i år, efter at naboprotester fik kommunen til at lede efter en ny placering.

Det viser data fra Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af projekter og udbud.

Forsinkelsen, som ændringerne medførte, fik kommunen til at se nærmere på muligheden for at udbyde projektet i totalentreprise i stedet for fagentreprise, der oprindeligt var planlagt.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.015