23948sdkhjf

Forsinket domicilbygning til 600 millioner skudt i gang

Efter lidt forsinkelse er første spadestik til Energinets nye kontordomicil ved Fredericia, der kommer til at koste et trecifret millionbeløb, blevet taget

De skulle egentlig være startet med at opføre Energinets nye, store kontordomicil i sidste kvartal 2023, men projektet blev udskudt.

Efterfølgende vandt entreprenørkoncernen NCC den 600 mio. kr. store totalentrepriseopgave i december, og så kom meldingen om, at byggestart ville ske i løbet af denne sommer.

Men efter en omfattende projekterings- og planlægningsfase er byggeriet af Energinets nye domicil i Erritsø ved Fredericia nu officielt skudt i gang.

Den 16. september 2024 markerede NCC byggestarten, hvor medarbejdere fra Energinet og repræsentanter fra NCC's byggeteam var samlet til fejring, og Claus Heinze, senior projektchef i NCC’s byggeenhed i Vest under Building Nordics, var selv sagt glad for, at det store projekt kunne igangsættes.

- Vi har glædet os til rigtigt at komme i gang. Det bliver et spændende og moderne kontor. Jeg håber, at den bygning, vi skaber nu, bliver lige så vellykket, som den I allerede har, siger Claus Heinze, senior projektchef i NCC’s byggeenhed i Vest under Building Nordics, i en pressemeddelelse.

En sammenbygning

Den nye bygning forventes at stå færdig om cirka to og et halvt år og vil blive opført i fire plan inklusive kælder og vil rumme en række fælles faciliteter.

Det nye byggeri skal bygges i tilknytning til den eksisterende domicilbygning. Der skal etableres omtrent 900 nye arbejdspladser, en kantine og mødelokaler, og byggeriet bliver på i alt 26.750 kvm.

Den nye domicilbygning skal samle alle Energinets aktiviteter i Fredericia-området og skabe plads til, at virksomheden kan fortsætte vokseværket.

Bygningen er tegnet af arkitekter fra C. F. Møller og med Artelia som rådgivende ingeniør.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109