23948sdkhjf

Står disse fire unge mænd bag fremtidens byggeløsninger?

Tre unge pionerer har for alvor vist vejen for innovative løsninger i byggebranchen. Nu kan en af dem løbe med Talentprisen til Building Awards 2024

I dette lukkede forum kan man – uden at fornærme nogen – godt sige, at byggebranchen er traditionsbunden.

At introducere nye metodikker og teknikker til at løse branchens udfordringer kan have lang indløbstid, for hvorfor ændre på noget, der fungerede i går, fungerer i dag og nok også fungerer i morgen?

Men nogle gange kommer der skud på stammen, som kan være med til at definere træets form. Unge branchetalenter, der spirer med nye løsninger og innovative tilgange, som byggeriet ikke vidste, de havde brug for.

Talenter i byggebranchen kan dog være svære at spotte. De er ikke genstande og eksponenter for samme brede opmærksomhed, som eksempelvis Mathias Gidsel og Holger Rune er det i sporten, eller Thomas Korsgaard og Nicklas Brendborg er det i litteraturen.

Men byggetalenterne er der, og i kulissen skaber de løsninger, som kan blive fremtidsdefinerende for byggeriet i både Danmark og resten af verden.

Det er dem, som skal hyldes, når Talentprisen skal uddeles til Building Awards. Prisen anerkender en ung professionel under 35 år i bygge- og anlægsbranchen, som har udmærket sig gennem ekstraordinær faglighed, innovation og inspiration til branchen.

- Vi lever i en verden, der er fuld af forandring og kræver visionære løsninger, og her er byggeriet ingen undtagelse. Her skal man turde være på forkant og satse på nye teknologier, siger Niels Techsen, formand for SMVdanmark og en del juryen.

Her er et stærkt felt blevet kogt ned til tre nominerede, der er med i opløbet til prisen.

Men hvem er de? Niels Techen vil forsøge at gøre os klogere.

1. Rasmus Søgaard

Rasmus Søgaard har på kort til udviklet sig til lidt af LCA-specialist, hvor han har haft en central rolle i det det banebrydende boligkoncept, Living Places, samt det toneangivende initiativ, Reduction Roadmap. Begge projekter, der har spillet en central indflydelse på bæredygtighedsdebatten i byggebranchen.

- Hans boligkoncept LCA er baseret på 60.000 indeklimasimuleringer. Der er evidens bag hans tanker, og han har bevist, at der er en sammenhæng mellem, hvordan klimaaftrykket minimeres, og indeklimaet optimeres. Det er unikt at kombinere de to ting, og at han har udviklet en teknologi, der gør, at man kan måle på dette. Han kan med rette kalde sig specialist, siger Niels Techen.

2. Kasper Johansen

Kasper Johansen er chefrådgiver for sundhed og bæredygtighed i ingeniørvirksomheden Artelia. Her har han skabt synlige resultater og bidraget til værdifuld innovation på tværs af byggebranchen. Blandt andet stod han også for certificeringsprocessen, da byggeriet Kronen i UN17 Village blev WELL-certificeret til platin som det første boligbyggeri nogensinde i Danmark.

- Han har i sit job skabt synlige resultater og bidraget til værdifuld innovation på tværs af byggebranchen. Han været involveret i flere bæredygtige projekter og har været dygtig til at nytænke, hvordan man kan bevare bygninger af ældre dato i stedet for at rive ned, blot fordi indeklimaet ikke er godt. Tankesættet og hans viden omkring bæredygtigt byggeri kan komme til gavn i hele branchen, siger Niels Techen

3. Hasan Alsofi og Mikkel Brich

Egentlig er der faktisk fire nominerede, for de sidste duellanter til prisen er faktisk et makkerpar. Hasan Alsofi og Mikkel Brich er nomineret som makkerpar for deres startupvirksomhed 3DCP, der skabte Danmarks første 3D-printede hus. I en til tider konservativ byggebranche har de været med til at rykke grænserne for byggeri, hvor 3D-printede betonbyggerier kan komme til gavn i verdens udsatte områder.

- At være verdens førende i 3D print af bygninger er innovation, der vil noget. Det er måske ikke noget, som vi har så meget gavn af herhjemme, hvor vi vil have arkitektur og særpræg. Det er en hurtig og effektiv måde at bygge betonboliger på til steder, som særlig skaber store muligheder i eksempelvis Latinamerika, men også krishærgede områder som Ukraine, hvor der er stor boligmangel, siger Niels Techen.

Kort om Talentprisen 

Talentprisen hylder et ungt talent under 35 år i bygge- og anlægsbranchen. Prisen går til én, der har udmærket sig med sin faglighed og har givet inspiration til branchen.

Nøglepunkter

  • Unge talenter: Målrettet mod individer under 35 år, som udviser ekstraordinært talent inden for bygge- og anlægsbranchen.
  • Faglig excellence: Anerkendelse af bemærkelsesværdig faglig dygtighed og kompetence.
  • Innovation og inspiration: Modtageren har bidraget med innovative løsninger og inspirerer både jævnaldrende og ældre kollegaer.
  • Passion og vilje: En kombination af personlig drivkraft og fagligt engagement, der skaber nye perspektiver i branchen.

Juryen til Talentprisen:

  • Niels Techen, formand, SMVdanmark
  • Mette Seiding, adm. direktør, JJW Arkitekter
  • Louise Pihl, direktør, Byggeriets Uddannelser
  • Line Røtting Dornan, adm. direktør, Kuben Byg A/S
  • Henrik Fugmann, adm. direktør, Fugmann A/S
  • Eva Rindom, adm. direktør, Atkins Global
  • Claus von Elling, formand for byggegruppen, 3F

Prisuddelingen finder sted den 21. november 2024 ved en stor gallaaften i The Plant på Amager.

Artiklen er en del af temaet Building Awards 2024.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078