23948sdkhjf

Solgte til Enemærke & Petersen: Nu køber han sig ind i nyt firma

Producent af vinduesløsninger til byggebranchen får en brancheprofil i ejerkredsen og en anden for bordenden i bestyrelsen

Producenten af inddækninger og lysninger, NIC Denmark, får en ny storaktionær og en markant bestyrelsesformand. Ifølge det Glyngørebaserede firma selv er der tale om "en vigtig milepæl".

Glerup A/S, med tidligere direktør og hovedaktionær i entreprenørvirksomheden Raunstrup A/S, Mikael Glerup, i front, køber således 30 pct. af NIC Denmark samt datterselskabet Soundbest.

- Jeg glæder mig til at bruge min erfaring fra byggebranchen, til at kunne omsætte den til leverandørledet, udtaler Mikael Glerup i en pressemeddelelse.

Siden Raunstrup A/S blev solgt til Enemærke & Petersen A/S i 2021, har Mikael Glerup med Glerup A/S fokuseret på investeringer i virksomheder inden for forskellige brancher.

Blandt disse investeringer er Samson Group A/S, producent af landbrugsmaskiner, samt et feriecenter til 120 mio. kr. i Fjellerup på Djursland.

Efter den nye storaktionærs entré i firmaet ejer Helle Frostholm Skærbech og Arne Spicer Lindgren hver 35 pct. af virksomheden, viser data fra CVR.

NIC Denmark blev grundlagt i 1999 og har skabt sig en markedsposition som producent af inddækningsløsninger til byggebranchen. 

For to år siden købte selskabet aktiemajoriteten i Soundbest A/S i midtjyske Bording.

Soundbest er leverandør og producent af akustiske produkter til loft og væg, fortrinsvis til det professionelle projektmarked.

Erfaren vinduesmand for bordenden

Foruden den nye storaktionær kan NIC Denmark også løfte sløret for en ny bestyrelsesformand. 

Jens Sørensen, tidligere direktør for vinduesproducenten Outline, har sat sig for bordenden i selskabets bestyrelse.

- Jeg glæder mig til at dele ud af de mange års ledelseserfaring, jeg har fra leverandørleddet til byggebranchen, senest fra min tid i Inwido-koncernen som direktør for Outline vinduer og før den tid fra mine mange år i det, der hed Vest-Wood og i dag Jeld-Wen, siger Jens Sørensen.

- Min ambition er i samarbejde med den nye bestyrelse og den eksisterende ledelse, Helle Frostholm Skjærbæk og Arne Spicer Lindgren, at vækste og udvikle NIC Denmark og Soundbest til næste niveau.

NIC Denmark A/S
Regnskabsår 2023 2022
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 7,7 6,1
Resultat af primær drift 2,8 1,2
Resultat før skat 2,1 1,0
Årets resultat 1,6 0,8
Balancestatus 12,0 9,6
Egenkapital 4,8 3,3
Antal ansatte 15 13
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141