23948sdkhjf

Klar med 22 milliarder kroner til sygehusrenoveringer

De sygehuse, der trænger mest, skal tilføres ekstra milliarder til vedligehold og modernisering, hvis det står til SVM-regeringen

22 mia. kr.

Så meget lægger SVM-regeringen op til at investere i de danske sygehuse, der er præget af manglende vedligeholdelse, frem mod 2035.

Investeringerne vil ligge ud over det normale regionale anlægsniveau, der aftales i økonomiaftalerne med regionerne.

Det fremgår af regeringens udspil til en sundhedsreform, som blev præsenteret onsdag, og hvor forslaget om at lægge Region Hovedstaden og Region Sjælland sammen har fået megen opmærksomhed.

Mere konkret vil regeringen etablere en sundhedsfond på 22 mia. kr., som skal investeres i vedligeholdelse og modernisering af de sygehuse, der trænger mest. Desuden skal de mange milliarder bruges til at sikre et såkaldt strategisk kvalitetsløft af bygninger og apparatur på de danske sygehuse.

Samtidig skal 3,5 mia. kr. bruges til bedre fysiske rammer for nye lokale sundhedsindsatser, er skal give behandlings- og rehabiliteringstilbud tæt danskerne. Sundhedshuse kan fungere som samlingspunkt for et bredt udvalg af særligt almene sundhedstilbud og tilbud på tværs af sundhedsvæsenet og civilsamfundet, lyder beskrivelsen i den forbindelse.

De fysiske rammer skal ikke være ens, men skal afhænge af de lokale behov og ønsker, påpeges det også.

Endelige lægger regeringen op til at afsætte 2 mia. kr. til en teknologiramme, der skal sikre styrket udbredelse af nye digitale løsninger og en etablering af en national dataplatform for sundhedsdata.

Samlet er der dermed lagt op til investeringer på 27,5 mia. kr. over de kommende ti år.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078