23948sdkhjf

Licitationen mener: Ny direktør overtager indædt kamp

Den nye adm. direktør for brancheforeningen Asfaltindustrien, Jakob Svane, har fra sin forgænger på posten, Anders Hundahl, ”arvet” en indædt kamp for at få især kommunalpolitikerne til at forstå nødvendigheden af at vedligeholde vejene. Det årelange vedligeholdelsesefterslæb er massivt, og en aktuel analyse fra Asfaltindustrien viser tilmed, at de danske kommuner i de seneste to år har købt cirka en fjerdedel mindre asfalt, end de gjorde i de foregående år.

Det er en kendsgerning, at kommunerne har været hårdt presset af stigende energi- og materialepriser. Det har desværre forstærket vedligeholdelsesefterslæbet på vejområdet. Konsekvenserne er voldsomme; den samfundskapital, som er bundet i vejene forrentes dårligt, og kommunerne – og skatteborgerne – står over for en stadig større regning, da det er to-tre gange dyrere at genoprette en vej frem for at vedligeholde den i tide.

Ifølge Asfaltindustriens nye adm. direktør vil det være et godt udgangspunkt at få skabt et mere detaljeret og konkret overblik over vejenes tilstand. På den vis kan branchen nemlig sammen med kommunerne mere effektivt få bugt med vedligeholdelsesefterslæbet.

Asfaltindustrien efterlyser derfor en ny analyse fra Samkom, der er kommunernes og Vejdirektoratets samarbejde om det samlede vejnet. Og det kan sådan set ikke gå for hurtigt i betragtning af, at vedligeholdelsesefterslæbet har stået på i mange år og øges fra dag til dag.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109