23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Det er stadig hårdt arbejde ud af krisen

Om et år er alting glemt, er nok en tilsnigelse at spå om. Men står de økonomiske vismænds spådom til troende, kan dansk økonomi i 2021 have genvundet det tabte momentum under coronakrisen, og BNP vokser med 5,5 pct. næste år. Det skal sammenholdes med, at vismændene forudser et fald i Danmarks BNP på 4,5 pct. i år.

Set udefra kan det lyde som et meget optimisk skøn fra vismændene, og det vil nok være at sælge skindet, før bjørnen er skudt, at tro på det. For ingen ved, hvordan en eventuel anden bølge af corona rammer Danmark, hvis den kommer. Allerede nu kan man med uro se mod Kina, hvor situationen i Beijing er ildevarslende.

Det gode er selvfølgelig, at regeringen og Folketinget takket være hjælpepakker, en omfattende nedlukning af samfundet og efterfølgende kontrolleret genåbning har formået at holde dansk økonomi i nogenlunde god gænge - situationen taget i betragtning.

Men med en åben økonomi som den danske er det en anelse optimistisk af vismændene at forudse en BNP-vækst på 5,5 pct. i 2021. For den globale økonomi er hårdt ramt, og det kan meget blive værre.

Et scenarie vismændene da heller ikke er blege for at anerkende. For fortsætter den globale nedtur, kan den hjemlige ledighed meget vel ende på niveau med starten af 1990’erne, hvor en kvart million var arbejdsløse.

Derfor bør dansk erhvervsliv ikke tage de nye økonomiske spådomme alt for alvorligt. Det er stadig hårdt arbejde ud af krisen.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094