23948sdkhjf

Milliardentreprenør stævner kommune for "konkurrencebegrænsende" beslutning

Pankas stævnede i begyndelsen af oktober Allerød Kommune, efter byrådet vedtog en ny miljøgodkendelse til entreprenørens fabrik. Den kan få konsekvenser for forretningen, mener Pankas

Den milliardomsættende asfaltentreprenør Pankas har stævnet Allerød Kommune.

Det sker, efter kommunens byråd tidligere har vedtaget en ny miljøgodkendelse til entreprenørens asfaltfabrik i industriområdet Farremosen, som blandt andet betyder, at Pankas kun må producere om dagen.

Det er Sjællandske Nyheder, der har historien.

Den centrale årsag til stævningen, som blev indgivet i starten af oktober, er, at Pankas mener, virksomheden er blevet underlagt skævvridende konkurrencekrav, der kan resultere i forretningsmæssigt tab for millioner af kroner.

"Ingen anden asfaltvirksomhed i Danmark er underlagt en tilsvarende vilkårsregulering, som den, Pankas nu skal efterleve. Pankas har derfor stævnet Allerød Kommune, fordi det juridiske grundlag for at afvige fra standardvilkårene vurderes ugyldigt og stærkt konkurrencebegrænsende," lyder det fra virksomheden i en pressemeddelelse.

Klage udløste ny behandling

At Allerød Kommune har genbehandlet miljøgodkendelsen, skyldes, at en række borgere med bopæl nær asfaltfabrikken klagede over miljøgodkendelsen, som Pankas fik tildelt i 2019.

Efter fire og et halvt års behandlingstid fastslog en afgørelse fra Miljø- og Fødevareklagenævnet i oktober sidste år, at godkendelsen var en fejl. Blandt andet fordi kommunen i sin miljøgodkendelse ikke havde beregnet det forventede lugtbidrag fra asfaltproduktionen.

Efter annulleringen fik Pankas et år til at opnå en ny miljøgodkendelse. Virksomheden fik afslag på denne, hvorfor man nu er gået stævningens vej.

Til Sjællandske Nyheder har Allerød Kommune bekræftet, at stævningen er modtaget og oplyser samtidig til avisen, at de to parters advokater er i gang med at udveksle diverse dokumenter i sagen. Videre lyder det, at der kan gå flere år, før sagen er klar til at komme for retten.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078