23948sdkhjf

Børnenes helte får hver sin vej

11 nye veje i Lisbjerg bliver opkaldt efter børnekulturpersoner

Hvis børn og voksne fremover tænker på Orla Frøsnapper, Gummi-Tarzan og Otto er et Næsehorn, når de går i Lisbjerg Bygade, er det ikke så mærkeligt. Gaden ændrer nemlig navn til forfatteren Ole Lund Kirkegaards Allé. Lisbjergvej, som svinger ind over Lisbjerg Skoles parkeringsplads, skifter samtidigt navn til Jørgen Clevins Gade.

Børnenes voksne og deres veje

Ole Lund Kirkegaards Allé
Jess Ingerslevs Gade
Ib Spang Olsens Gade
Ingrid Skovgaards Gade
Bodil Lindorffs Gade
Thomas Windings Gade
Jesper Kleins Gade
Trille Nielsens Gade
Ebba Stranges Gade
Povl Kjøllers Allé
Jørgen Clevins Gade

Tanken med de nye gadenavne er at give det nye boligområde omkring Lisbjerg Skole en klar identitet, og de, som kan deres klassikere, vil få mange smil på læben, når de går igennem området. Der er nemlig navne som Thomas Winding, manden, hvis stemme alle kunne genkende, og Ingrid Skovgaard, som alle på mange stadig husker fra TV sammen med Lillebror og Bimse (det feje dyr).

Identitet
- Vi har nok tofter og vænger uden nogen særlig identitet i Aarhus. Vi skal hellere fremhæve det særlige i vores lokalsamfund. I den her del af Lisbjerg får vi en bydel, som bliver ideel for børnefamilier - derfor er jeg også rigtig godt tilfreds med de 11 nye vejnavne, som virkelig understreger områdets identitet, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, i en pressemeddelelse.

Så når børn i fremtiden cykler til skole i Aarhus-bydelen, kan de passende nynne med på, "Jeg er så glad for min cykel", mens de kører ad Povl Kjøllers Allé.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094