23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Vigtigt at AMU består efter Corona

Antallet af ledige er i hastig vækst som aldrig før her, hvor Danmark snart nærmer sig to måneder med nedlukning. Man kan frygte, at mange af de ledige ikke kommer tilbage til deres nuværende brancher, men må omskoles eller opkvalificeres for at kunne få arbejde igen, når virksomhederne er på ret køl igen.

Her spiller landets udbydere af arbejdsmarkedsuddannelser (AMU) en rigtig stor rolle i forhold til at sikre efteruddannelse til faglærte og ufaglærte på arbejdsmarkedet. Men flere AMU-udbydere er blevet hårdt ramt af Corona-krisen, hvor faldende indtægter truer deres eksistens, fordi kursusaktiviteten har været stort set ikke-eksisterende.

Derfor er den økonomiske hjælpepakke til AMU-udbyderne, som regeringen og alle Folketinget partier undtagen Nye Borgerlige blev enige om i går, også rigtig vigtig.

For AMU-udbyderne er en vigtig del af den opkvalificering, som ikke mindst bygge- og anlægsvirksomhederne har brug for af deres medarbejdere. Ligesom de står for en stor del af certifikatkurserne. Og dem bliver der i den grad brug for, når Corona-krisen er ovre. Derfor er der ikke råd til, at AMU-udbyderne forsvinder.

Man kan så dog stille det spørgsmål, hvorfor der endnu ikke er åbnet op for, at beskæftigede i øjeblikket kan forny deres certifikater. Det er kun ledige.

De bygge- og anlægsvirksomheder, som stadig kører for fuld damp, har brug for, at lederes ansatte er up to date. Derfor skal deres ansatte selvfølgelig kunne få fornyet deres certifikater. Ellers kan de ikke udføre de opgaver, som netop i denne tid er så vigtige.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093