23948sdkhjf

Licitationen mener: Tvister kan undgås med gode aftaler

Det er et gevaldigt krav, den italienske hovedentreprenør, Copenhagen Metro Team (CMT), har sendt i retning mod Metroselskabet.

Knap 6 mia. kr. kræver CMT i sin slutafregning på den københavnske cityring-metrolinje.

CMT mener, de har pengene til gode som følge af blandt andet mangelfuld koordinering mellem teknikentreprenørens og CMT’s tidsplaner, som førte til yderligere forsinkelser i anlæg og idriftssættelse. Desuden mener CMT, at der har været forsinkelser i teknikentreprisen. Allerede i 2016 var parterne oppe at toppes om et krav på 7,5 mia. kr., som endte i forlig.

Stridighederne mellem CMT og Metroselskabet ligger i den høje ende, når vi taler om tvister i bygge- og anlægsbranchen. Og det er jo ikke fordi, det er nyt med tvister i branchen. Det sker hver dag, hvoraf mange heldigvis også løses, inden de havner i en voldgift.

Tvister i byggeriet kan desværre ikke undgås, men mange kan tages i opløbet ved at indgå fornuftige kontrakter.

Men parterne kan også benytte sig af de muligheder som eksempelvis aftalegrundlaget giver i forhold til mediation og mægling. Hvor der findes en løsning på et givet problem, før det ender i en voldgiftssag.

Om det havde løst eksempelvis problemerne på Cityringen ved kun parterne. Men det bliver unægteligt billigere for alle parter, hvis tvisterne tages i opløbet, og det tilstræbes at udføre kvalitetsarbejde.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125