23948sdkhjf

MT Højgaard-selskab vinder kamp om almen totalentreprise

Vinderbuddet ligger mange millioner over den forventede entreprisesum

Nem Byg A/S har sammen med Arkitektfirmaet Vallentin Haugland og Norconsult vundet totalentreprisen på en storstilet renovering af AAB Koldings afdeling 23 i Kolding.

Projektet er en realisering af helhedsplanen for boligafdelingen og omfatter i korte træk, at renovere de 59 familieboliger på adresserne Snerlevej 2-18 og Tvedvej 22-30 i Kolding.

Entreprenøren, der ender med opgaven, skal give beboerne nye vinduer, nye døre, nyt tag, nye badeværelser, samt sikre dem bedre indeklima og forskønne udearealer og gårdmiljø.

Desuden skal 18 lejligheder totalombygges efter tilgængelighedsprincip, hvilket indebærer nye planløsninger og etablering af elevator i tre opgange.

MT Højgaard-ejede Nem byg blev i januar prækvalificeret til opgaven i et felt, der også talte konkurrenterne Jorton samt sidenhen konkursramte Dansk Boligbyg.

Prisstigning

Entreprisesummen endte på 86,4 mio. kr. Det viser tal fra Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af projekter og udbud.

Prisen endte dermed noget over den anslåede værdi på 70 mio. kr., som var oplyst i udbudsmaterialet.

Det er ikke første gang, at prisen har ændret sig. 

Holdt igen

Renoveringsprojektet blev i foråret 2020 lagt i toppen af bunken, da Kolding Byråd godkendte budgettet i bestræbelserne på at holde gang i beskæftigelsen under coronakrisen. Dengang var den anslåede pris sat til knap 64 mio. kr.

I efteråret 2022 fik prisstigninger boligorganisationen til at holde igen med renoveringen og vente på en bedre pris.

- Når vi vurderer, at vi igen kan få et godt tilbud på gennemførelsen af helhedsplanen, og det passer ind i de øvrige byggeopgaver i AAB Kolding, sørger vi for at sende helhedsplanen i udbud, skrev byggechef Niels Klausen dengang i en orienteringsskrivelse til beboerne.

Renoveringen af AAB Koldings afd. 23

  • Bygherre: AAB Kolding
  • Bygherrerådgivere: Rambøll Danmark
  • Totalentreprenør: Nem Byg
  • Arkitekt: Arkitektfirmaet Vallentin Haugland
  • Ingeniør: Norconsul
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063