23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Prysmian har startet installation af SuedLink projekt i Tyskland

1.200 km 525 kV XLPE-isolerede kabler

Prysmian spiller en fremtrædende rolle i udviklingen af tre store nøglefærdige energiprojekter, der skal transportere vedvarende energi fra vindkraft i Nordtyskland til det industritunge Sydtyskland. De tre projekter, SuedLink, SuedOstLink og A-Nord, skal understøtte Tysklands energiomstilling og bidrage til at nå dekarboniseringsmålene i Europa.

Prysmian er fra august 2024 i gang med HVDC-kabelinstallation til SuedLink projektet.

Den 580 kilometer rute er fra Wilster i Schleswig-Holstein nordvest for Hamburg, ned sydpå til en konverterstation i Bergrheinfeld tæt på Schweinfurt i Bayern. 

De 1.200 km kabler er med store kobberledere og ekstruderet XLPE-isolering, som bliver produceret på Prysmians fabrikker i Europa og leveret i lange længder på over 2 kilometer.

Projektet blev tildelt Prysmian af de tyske transmissionsnetoperatører Transnet BW GmbH og TenneT TSO GmbH. 

I henhold til kontrakten, til en samlet værdi af over € 800 mio., er Prysmian ansvarlig for at designe, fremstille, levere, installere, samle, teste og idriftsætte et 580 km kabelsystem med et HVDC ±525 kV spændingsniveau og en overførselskapacitet på 2GW.

Sideløbende installerer NKT forbindelsen mellem Brunsbüttel i Schleswig-Holstein til Leingarten i Baden-Wüttemberg, som også er del af SuedLInk projektet.


Læs mere om projektet hos Prysmian PowerLink eller Tenne T 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Prysmian Denmark
Roskildevej 22
2620 Albertslund
Albertslund Kommune
Danmark
CVR nummer: DK27917887

Kontaktperson

EKJ
Eva Kjær Jones
Marketing Specialist, Danmark
eva.jones@prysmian.com

Send til en kollega

0.062