23948sdkhjf

Duo renoverer kanoniseret universitetsbygning for en kvart milliard

Entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen og teknikvirksomheden Bravida sætter nu for alvor gang i udførelsesfasen i en omfattende renovering af Bartholin bygningskompleks under Aarhus Universitet. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Renoveringen omfatter energirenovering med udskiftning af tage, vinduer og døre. Indvendigt skal flere af bygningerne totalrenoveres med miljøsanering og nyindretning af laboratorier og kontorer – samlet er det en opgave, der indebærer i alt ca. 12.000 kvm.

Opgaven har en værdi af kr. 256 mio., og de to virksomheder danner en fælles ledelse for at matche den komplekse opgave.

Fakta: Renovering af Bartholin-komplekset

Bygherre: Bygningsstyrelsen
Bruger: Aarhus Universitet
Entreprenør: Enemærke & Petersen
Teknik: Bravida
Arkitekt og totalrådgiver: Cubo Arkitekter
Landskabsarkitekt: Møller & Grønborg
Ingeniør: Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma
Bygherrerådgiver: Sweco
Entreprisesum: 256 mio. kr. 
Forventet aflevering: 2022

– For det første er opgaven meget kompleks og tekniktung med blandt andet renovering og etablering af laboratorierne. For det andet har vi med Bartholin bygningskompleks et lille område med en masse aktiviteter, der skal afvikles på kort tid, - det kræver skarp logistik og planlægning, siger Per Stabell Jørgensen, der er Enemærke & Petersens projektchef på opgaven. 

– Derfor er vi stærkt afhængige af at få etableret det gode samarbejde og tilsvarende de gode koordineringsprocesser, konstaterer han.

 

Enemærke & Petersen er hovedentreprenør, men har etableret en organisation med en fælles ledelse med Bravida. Også Thomas Sommer, der er Bravidas projektchef på opgaven, ser gode faglige udfordringer i opgaven: 

– Det er en meget bred teknikpakke, vi står for at skal have styr på og for os er omfanget og kompleksiteten i den teknik, der skal leveres fagligt spændende, siger han. 

Bartholin-komplekset har en smuk beliggenhed ned til søerne i Universitetsparken. Projektet tilføjer et atrium mod søsiden, der giver gode muligheder for sociale aktiviteter og samspil med studenterlivet i parken.

Aarhus Universitets bygninger, hvoraf den første stod færdig i 1933, indgår i Kulturministerets kanon. I begrundelsen lyder det blandt andet om de markante gule bygninger: 

Aarhus Universitet er en hyldest til tegl som materiale.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156