23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Opfør højhuse med respekt for byen

Rejser man til storbyer som New York, Chicago eller Singapore præger højhusene i den grad bybilledet. Ikke mindst New Yorks skyline er vidt berømt.

Herhjemme er vi langt bagefter med at bygge i højderne, men de senere år har København set flere højhuse i ikke mindst den nye bydel Carlsberg Byen.

I jagten på ledige byggekvadratmeter i København er det da også naturligt at developere tænker "højt". For det er jo ikke fordi, at det vrimler med ledige byggegrunde i København. Men kommunens nye stadsarkitekt Camilla van Deurs er ikke på forhånd nogen stor fan af højhuse, da det med hendes egne ord "er sjældent, at et højhus har bidraget til et godt bymiljø".

Ordene faldt i et interview i gårdsdagens udgave af nærværende avis, og det bliver derfor også interessant at se, hvordan hun vil håndtere den indflydelse, hun uden tvivl har på de københavnske politikere.

For lad det være sagt med det samme: København er en gammel by og derfor skal der selvfølgelig bygges med respekt for den arkitektur og de gamle bygninger, som præger ikke mindst den indre by. Den skal ikke plastres til med højhuse i 10-12 etager, som ødelægger arkitekturen og helhedsindtrykket i København. Og som ikke ligefrem er i prislejer, hvor alle københavnere kan følge med.

Der påhviler både folkevalgte og embedsmænd at sikre en bygningsmasse i København, der tilgodeser alle indkomstgrupper. Højhuse kan sagtens være en del af løsningen, men kommunen bør træde varsomt.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109