23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Rettidig omhu hos producenter

Godt 5.000 fritliggende enfamilieshuse bliver hvert år opført i Danmark. Det er et marked, som landets typehusproducenter for alvor har sat sig på.

Men det udfordrer ikke mindst de hjemlige dør- og vinduesproducenter, som Licitationen - Byggeriets Dagblads brancheanalyse viste i går.

For hvor de tidligere leverede til lokale håndværkere, som opførte huse til private, er det marked for alvor skrumpet, efter typehusproducenterne har sat sig på markedet.

Husbyggerne forsøger selvfølgelig at få en samlet leverandør til deres huse. Det holder naturligt omkostningerne nede. Men det efterlader også mange dør- og vinduesproducenter på sidelinjen, som ikke kan levere til de store husbyggere.

Det har naturligt tvunget producenterne til i tide at søge andre græsgange - mod udlandet eller det hjemlige projektmarked.

Situationen er selvfølgelig ikke ekstraordinær. Det er en situation, som mange i dansk erhvervsliv har oplevet. Og derfor viser det med al tydelighed, at rettidig omhu ikke kun hører hjemme hos et stort rederi på Esplanaden i København.

Det handler om at være forudseende, turde sadle om og ikke bare hænge fast i gamle rutiner og kunder.

Ikke mindst i byggeriet, hvor konjunktur- situationen i den grad spiller ind på virksomhedernes hverdag, er det vigtigt, at bestyrelser og direktioner evner at sadle om og ændre det strategiske sigte.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109