23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Intet gebyr på ren administration

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad

Regeringen har en intension om at lette de administrative byrder for erhvervslivet med fire mia. kroner. Et af stederne, som den forholdsvis nye konservative erhvervsminister Rasmus Jarlov vil se på, er det i nogle henseender forkætrede affaldsgebyr, som anslået 250.000 virksomheder betaler, uanset om de producerer affald eller ej.

Der er forskel på beløbets størrelse fra kommune til kommune, og enkelte opkræver slet ikke gebyret. Gebyret indbringer hvert år kommunerne omkring 100 mio. kr., men Erhvervsministeriet mener, at halvdelen af dem går til administration. Derfor er det da også helt fair at se på, om affaldsgebyret overhovedet har sin berettigelse. For der er vel ingen grund til at opkræve et gebyr for at dække ren administration.

Ud fra et retfærdighedssynspunkt virker det jo samtidig ret malplaceret, at virksomheder, som ikke producerer synderlig meget affald eller slet ikke bruger en kommunal genbrugsplads, bliver opkrævet et kommunalt gebyr for affald.

Fjerner man gebyret, giver det sikkert hovedbrud i de kommuner, som opkræver affaldsgebyret. Indtægterne skal jo så findes et sted, men det må jo så i givet fald blive via skattebilletten. Eller indføre en øget grad af brugerbetaling for de, som rent faktisk bruger de kommunale genbrugspladser. Kommunerne må blot ikke bruge affaldet, som eksempelvis bygge, og anlægsbranchen er storforbruger af, som en ren pengemaskine. Affaldet skal jo håndteres, men det bør ikke have store økonomiske konsekvenser for erhvervslivet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093