23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Uholdbart at starte studie uden bolig

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Det er en tilbagevendende historie på denne tid af året. Tusinder af nye studerende er blevet optaget på en videregående uddannelse, men må må se langt efter en bolig i ikke mindst de store studiebyer København, Aarhus, Odense og Aalborg.

Aktuelt vurderer Dansk Byggeri behovet for studieboliger til 22.000 - heraf alene 8.400 i København og 4.000 i Aarhus. Det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende i en tid, hvor de politiske partier over en bred kam taler om, at alle skal tage en uddannelse. Så er det uholdbart, at der ikke kan tilbydes ordentlige boligforhold til de studerende.

Manglen på studieboliger bliver uden tvivl igen i år udlejers marked, hvor der bliver udlejet boliger til huslejer, som er svære at betale på en SU. Heldigvis åbner den nye planlov for at opstille midlertidige studieboliger i op til 10 år. Det giver ikke mindst i København en række nye studieboliger. Men langt fra nok til at opfylde behovet.

Når det er sagt, hviler der også et ansvar på de studerende selv. For selv om man har fået en studieplads i København behøver man jo ikke at bo midt i byen. Så søg også bolig uden for de store byer.

Men derfor er der alligevel et stort ansvar på kommunerne om at opføre flere studieboliger, ligesom de private udviklere burde kigge langt mere mod studieboligmarkedet frem for at opføre dyre lejligheder, som er svære at udleje. Ingen - hverken de studerende eller samfundet - kan være tjent med, at en manglende studiebolig måske ender med et fravalg af en studieplads.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.087