23948sdkhjf

Kunsten at få en park igennem en sengebygning

En ny sammenhængende grøn bydel ved Amtssygehuset i Aarhus er på tegnebrættet. Arkitektvirksomhederne Vandkunsten og Sleth bliver rådgivere for den ambitiøse forvandling

Tegnestuen Vandkunsten bliver hovedrådgiver, mens arkitektvirksomheden Sleth A/S bliver tilbudt rollen som underrådgivere ved udviklingen af Amtssygehuset i Aarhus.

Arealet skal over de kommende år blive til en børnevenlig og mangfoldig bydel.

Som Licitationen kort omtalte onsdag, afleverede tre tværfaglige team i marts hver sit forslag til en udviklingsplan for sygehuset i Tage-Hansens Gade.

Der bliver lagt stor vægt på at skabe en sammenhængende bydel på grunden, og et bærende element bliver flere og bedre vej- og gangforbindelser. Det skal sikres ved at skabe en åbning gennem den centralt beliggende sengebygning.

Endnu ikke i mål
Et andet forslag går på en park, foreslået af Vandkunsten, som trækkes gennem sengebygningen ind i den nordlige del af området. Passagen skal skabe et grønt knudepunkt, tilpasset områdets størrelse og karakter.

Efter halvanden måneds evalueringsarbejde med bidrag fra borgere og fagspecialister har kommunen nu besluttet at tilbyde de to arkitektfirmaer roller som rådgivere i arbejdet med den endelige udviklingsplan.

- Vi er kommet et skridt nærmere en endelig plan for omdannelsen af Amtssygehuset, men vi er ikke i mål endnu. Nu skal vi skabe det bedste grundlag for en ny mangfoldig, bæredygtig og børnevenlig bydel, siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Bekymring for højden
En af udfordringerne er terrænet med store højdeforskelle. Derfor skal områdets sydlige del bestå af lavere bebyggelse, som sikrer udsigt fra de kommende boliger i sengebygningen.

Flere borgere udtrykte i evalueringen bekymring for højden af byggeriet langs Viborgvej. Derfor bliver karréerne maksimalt seks etager.

"De to delområders forskellige karakter skal sikre en mangfoldig sammensætning af boligtyper til de kommende 2.500 beboere. Der er lagt op til, at 20 procent af boligerne bliver almene boliger", skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

De to forslag fra Sleth og Vandkunsten bliver nu bearbejdet til en samlet udviklingsplan.

Der vil blive nedsat et borgerpanel af potentielle tilflyttere i form af for eksempel børnefamilier, som skal være med til at diskutere udviklingsplanen. Første udkast ventes klar til efteråret, hvor aarhusianerne vil få mulighed for at kommentere, inden den bliver fremlagt i byrådet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25