23948sdkhjf

Effektivt byggeri skaber effektiv industri

Regeringens Produktionspanel anbefaler, at produktiviteten i byggeriet øges. Det gavner danske produktionsvirksomheder
Byggeri og produktion hænger uløseligt sammen og skal omkostningerne ned for produktionsvirksomheder, så bør det være et politisk mål, at øge produktiviteten i byggeriet.

Det er en af anbefalingerne fra regeringens Produktionspanel, der har set på, hvordan man styrker Danmark som produktionsland.

I rapporten peger Produktionspanelet blandt andet på, at omkostningerne forbundet med byggeri og anlæg af virksomheder er højere i Danmark end mange af de lande, vi typisk sammenligner os med, og at nationale særkrav kan medvirke til at fordyre opførelse af nyt byggeri.

Men byggeriet vil også nyde gavn af en mere effektiv produktionsbranche, påpeger Steen Hoeck Klausen, der er branchechef for byggeri i erhvervsorganisationen Arbejdsgiverne.

”Hvis produktionen bliver mere effektiv, så vil det også gavne byggeriet qua, at man laver meget præfabrikeret byggeri. Har man ikke en høj produktivitet, så vil man slet ikke kunne konkurrere på pris, så i den forstand hænger produktion og byggeri sammen”, siger han.

Kan tiltrække virksomheder

I rapporten anbefaler panelet, at for at lette virksomhedernes brug af tid og ressourcer bør der ske en forenkling af reguleringen på byggeområdet, herunder den del af reguleringen, der vedrører brandsikkerhed.

Desuden bør der der ske en strømlining og effektivisering af den kommunale byggesagsbehandling, således, at sagsbehandlingstiden nedbringes, og der skabes større ensartethed i sagsbehandlingen på tværs af kommunerne.

”Sagsbehandlingstiden spiller en rolle. Hvis kommunerne er godt til at få behandlet byggeansøgningerne hurtigt, så er det afgørende for at tiltrække virksomheder til området”, siger Steen Hoeck Klausen.

I sidste måned meldte statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ud, at regeringen vil flytte den tekniske del af byggesagsbehandlingen fra kommunerne og ud i virksomhederne.

Produktionspanelet består af i alt 11 personer fra blandt andet erhvervslivet og fagbevægelsen og er et led i regeringens strategi for Danmark som produktionsland.

Produktionspanelet blev nedsat af regeringen i oktober 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109