23948sdkhjf

Klimasikring med vild natur i byen

Københavns Kommune præsenterer, hvordan man kan klimasikre og lave rekreative byrum
Vild natur, åbne grønne arealer og en høj grad af borgerinddragelse.

Det er hovedpunkterne i næste etape af Østerbros klimakvarter. Kvarteret bliver et godt eksempel på, hvordan sikring mod skybrud innovativt kan gå hånd i hånd med grønne og rekreative byrum i København.

Før påske afsatte Københavns Kommune penge til deres andel af næste etape af det nye klimakvarter på Østerbro, i området omkring Bryggervangen og Skt. Kjelds Plads. Planen for hvordan man rent faktisk vil udforme kvarteret, ligger nu klar i et samarbejde med Hofor, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab. Det er projektet ’Brug Naturen i Byen’, der skal danne ramme for klimakvarteret, da projektet respekterer områdets nuværende arkitektur og beboere, og originalt inddrager vild natur i de kommende grønne arealer. Klimakvarteret skal løse områdets problemer med skybrud, samtidig med at hovedstaden får et nyt grønt byrum, hvor københavnerne kan opholde sig.

Rå storby med vild natur

Det konkrete forslag er fundet i en konkurrence, hvor flere tegnestuer er budt ind med løsninger. En dommerkomite har valgt ’Brug Naturen i Byen’, på grund af de originale idéer og helhedstænkte løsninger til at sikre mod skybrud.

Holdet bag det vindende projekt består af byudviklingsfirmaet SLA, rådgivningsfirmaet Alectia og Københavns tidligere stadsingeniør, civilingeniør Jens Rørbech.

”Projektet er rigtigt interessant, da det kobler den rå storby med vild natur. Det er en ny og anderledes måde at tænke grønne byrum på, hvor vi i København mest er vant til meget nydelige parker og haver,” forklarer teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).

Et udstillingsvindue

Klimakvarteret i Østerbro er blot en del af Københavns store satsning på bæredygtige løsninger, der skal håndtere et stadig vildere klima med voldsommere regnskyl.

Ud over de grønne overfladeløsninger skal Hofor lave en regnvandsledning i Landskronagade, regnvandsledning i Østerbrogade, tunnel til havnen og diverse skybrudsveje.

Arbejdet med at klimasikre København tænkes så vidt muligt ind i nye anlægsprojekter, så man undgår dobbeltarbejde, oplyser Morten Kabell.

Han vurderer, at projektet omkring Bryggervangen kan blive et udstillingsvindue for andre af kommunens klimaprojekter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141