23948sdkhjf

Boracol® træbeskyttelsesmiddel mod svamp og insekter

Håndværkerne skal ikke længere registrere sig hos Miljøstyrelsen for at få tilladelse til at bruge imprægneringsmidlet Boracol® til træ og murværk. Du skal blot være professionel og have et CVR-nummer.

De lempede regler gør det markant nemmere for de professionelle at behandle med grundingsproduktet Boracol® 15, som forebygger og bekæmper råd og svampeangreb i træværk, ægte hussvamp i murværk samt insektangreb i træværk.

”Snart kommer den nye Boracol® 10_3Bd på markedet, og det produkt kræver heller ikke en registrering, men ligesom med Boracol® 15 er det til det professionelle marked,” fortæller Hanne Berg, der er daglig leder hos KRS ApS – LavTOX, som fremstiller og forhandler Boracol® samt andre produkter, der bruges af professionelle til beskyttelse af træ og murværk.

”Fordelen ved bor som aktivstof er, at svampene ikke bliver immune over for behandlingen, hvilket kan ske med andre træbeskyttelsesprodukter"
Hanne Berg, daglig leder hos KRS ApS – LavTOX

Arbejder helt ned i kernetræet
Træbeskyttelsesmidlet Boracol® 15, der har det aktive stof bor, beskytter træværk mod trænedbrydende svampe og -insekter. Som det eneste diffusionsmiddel på markedet sikrer produkt serien fra Boracol®, at aktivstoffet flytter sig i tørt træ med op til 5 cm på tværs og 15 cm på langs af fi brene og længere i fugtigt træ. ”Modsat andre produkter danner Boracol® 15 ikke en fi lm over træet, men trænger ind selv i kernetræet, hvor det arbejder aktivt,” siger Hanne Berg og uddyber: ”Fordelen ved bor som aktivstof er, at svampene ikke bliver immune over for behandlingen, hvilket kan ske med andre træbeskyttelsesprodukter.”

Effektivt i fugtigt vejr
Aktivstofferne i Boracol® 15 arbejder desuden godt i fugtigt vejr, så det er let at påføre med pensel. Træbeskyttelsen kan både bruges på høvlet eller ru træ, inden det for eksempel skal males. Boracolerne, der har været mere end 30 år på markedet, beskytter ikke blot mod svampeangreb, men også mod insekter. Indholdet af bor påvirker insekternes fordøjelsessystem, så de ikke er i stand til at optage næring fra træet.

Boracol® 10_3Bd er godkendt af Miljø-styrelsen til erhvervs-mæssig bekæmpelse af skimmel- og svampe-angreb i træværk, samt ægte hussvamp i træ- og murværk

Boracol® 15 er godkendt af Miljøstyrelsen til 
er-hvervsmæssig bekæmpelse af svampe-angreb i træværk, insekt-angreb i træværk samt ægte hussvamp i træ- og murværk ifølge §33 i loven om kemiske stoffer og produkter.

Læs mere på lavtox.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084