23948sdkhjf

Bygherreforeningens direktør er flyttet til Søerne

Henrik Lindved Bang nyder livet i hovedstaden. Sammen med kæresten går fritiden både med løb omkring Søerne og jazz på små scener, og så er han i gang med hele bagkataloget af Marvel

55-årige Henrik Lindved Bang har været direktør i Bygherreforeningen siden 2004.

Han er uddannet civilingeniør fra DTU og har en supplerende kandidatgrad i byggeledelse. Efterfølgende blev han ph.d. ved CBS og siden forsker ved Statens Byggeforskningsinstitut indtil 2003.

Du får ansvaret for musikken til en fest hos gode venner. Hvilken kunstner er den første, du sætter på playlisten?

- Jeg kunne godt finde på at starte med noget Marlon Williams, som er drømmende, melodisk og lidt retro musik, som er godt til at sætte en stemning. Jeg kender ham fra Roskilde Festival og er blevet ret vild med hans lidt særegne univers. Hvis det skal være for at få folk på dansegulvet, kunne det for eksempel være noget Prince, som de fleste kender.

Det er weekend, og du vil have en oplevelse i det danske kulturliv. Hvad besøger du?

- Min kæreste Anne Kristine og jeg går ret ofte ud at høre noget jazz, der er mange gode små lokale steder i København, og det er rigtig hyggeligt med den intime stemning på de små scener. Vi har for nylig hørt Snorre Kirk med sit orkester og Bobo Moreno i selskab med Bo Stief og Ole Kock Hansen.

- Og ellers forsøger jeg sammen med kæresten at indhente mit efterslæb på københavnske museer, hvor der er så meget spændende, som jeg får brugt alt for lidt.


Du har netop ansat et lovende talent til dit ledelsesteam. Hvilken bog vil du anbefale vedkommende at læse?

- En af de bøger, vi læser sammen i vores ledelsesteam, er ”Hjernesmart ledelse” af Anette Prehn. Jeg synes, hun er rigtig god til at bringe ledelse i øjenhøjde med udgangspunkt i, hvordan vores hjerner fungerer. Det giver gode samtaler om, hvordan man i hverdagen kan skubbe til hinanden, så vi udvikler gode vaner, der rykker i forhold til de strategier og værdier, vi gerne vil dyrke i vores organisation.

Du har en lang køretur foran dig. Hvilken podcast sætter du på?

- Jeg lytter mere til lydbøger end til podcast. Både klassikere som Dostojevskij og nyklassikere som Paul Auster, som jeg ellers aldrig ville få læst. Men også mere aktuelle ting som Helle Thornings ”Blondinens betragtninger” og Hans Roslings ”Factfulness” er noget af det, jeg har lyttet til for nylig. Så føles køreturen pludselig kort.

Hvilke former for sport og motion foretrækker du selv at dyrke i fritiden?

- Jeg holder af at løbe med kæresten, det kan være rundt om søerne, hvor vi er flyttet til for nylig, eller i naturen uden for byen. Tempoet er absolut moderat, men det er dejligt at få tømt hjernen, samtidig med at man ser noget andet. Vi vandrer også lidt, både herhjemme og også udenlands, når vi kan komme til det, senest på Mallorca.

- Og så holder jeg af at cykle mountainbike i skoven, igen moderat tempo, men dejlig naturoplevelse og konstant koncentreret fokus om at forcere den næste forhindring.

Det er søndag og du har tiden for dig selv. Hvilken er din guilty pleasure, som du tør dele med læserne?

- Det sker for sjældent, men når jeg har muligheden, elsker jeg at læse avis rigtigt, hvor man kan fordybe sig, og i princippet har hele dagen til det. Det kan også være tidsskrifter, hvor jeg altid har bunker liggende, som jeg glæder mig til at kunne dykke ned i.

- Og så ser jeg ind imellem serier, men kun i godt selskab. Jeg har fornylig set Succession, Peaky Blinders og Sex Education sammen med kæresten. Og så er jeg i gang med at se hele bagkataloget af Marvel film med min datter.

Du skal vise en ven fra udlandet rundt i Danmark. Hvilket stykke arkitektur vil være obligatorisk at vise vedkommende?

- Jeg har svært ved at vælge et enkelt værk. Jeg vil i stedet tage gæsten rundt i Københavns Havn, over de mange broer, som er kommet til. Jeg synes København er smukkest derfra, og vandsiden fortæller også en historie om den store udvikling, som er sket med byen.

- Næste stop kunne være nogle af de nye kvarterer med hver deres særkender og hvis der er rigtig god tid de store broer over Øresund, Storebælt osv.

Henrik Lindved Bang, 55 år, elsker at fordybe sig i aviser og tidsskrifter - når han indimellem giver sig tid til det. Privatfoto

Artiklen er en del af temaet Kulturstafetten: Direktørens anden side.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.105