23948sdkhjf

Licitationen mener: Sejlivet fordom om it-svage håndværkere skal aflives

Fordomme har det med at være sejlivede. For eksempel, at håndværkerbranchen stadig er bagud i forhold til at tage digitale værktøjer til sig.

Da der helt tilbage i 2003 på regeringens initiativ, blev sat gang i projektet Det Digitale Byggeri var det et elitært projekt, som med en række krav fra statslige bygherrer, så at sige skulle tvinge blandt andet de bydende til at anvende en række digitale redskaber og metoder. Udgangspunktet var så, at denne modus skulle smitte af på resten af branchen.

Så, mens de største entreprenørfirmaer, arkitekt- og ingeniørfirmaer samt bygherrerne på den vis fik gang i 3D-modeller, informationsdeling via projektweb og digital aflevering af data fra byggeprocessen til bygherrens driftsorganisation o.a. , så stod langt flertallet af håndværks- og entreprenørvirksomhederne "uden for det gode selskab".

Netop den situation skabte den sejlivede fordom om, at håndværks- og entreprenørbranchen er bagud med digitale værktøjer. Og ja, det var branchen dengang. For - sat på spidsen - så havde de jo heller ikke noget at bruge Det Digitale Byggeri til.

Først med byggeriets leverandører og forhandleres mellemkomst kom branchen for alvor med på vognen, som direktør Bo Velling-Theisen fra Brødrene Dahl, fremhæver i et debatindlæg her i avisen.

Byggebranchen har for længst skiftet blyanten ud med mobilen og er med helt fremme, når det gælder om at bruge effektive digitale løsninger. Både på kontoret og på byggepladsen. Men fordomme er som sagt sejlivede.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.118