23948sdkhjf

Milliardprojekt når to milepæle

Bydelsprojektet Frederiksbro i Hillerød, har netop skudt ét projekt og fået grønt lys til et andet. 

Mikael Goldschmidt, der er bygherre på projektet med cirka 1.300 lejeboliger, tog mandag første spadestik til det store grønne anlæg, der kommer til at strække sig i hele bydelens længde. Samtidig fik det grønne område sit navn; Frederiksbro Parken.

– På grund af de mange forskellige boligtyper, vi bygger, får Frederiksbro en blandet beboersammensætning på tværs af generationer, og vi håber, at Frederiksbro Parken vil blive anvendt i netop den ånd, sagde Mikael Goldschmidt om anlægget, som får forskellige hjørner og steder, som vil kunne tilbyde både afslapning, leg og aktivitet. 

Der er indgået entrepriseaftale på parken med Pihl-konsortiet, som også opfører Etape 2 af boligbyggeriet. Konsortiet kommer til at stå for det forberedende anlægsarbejde, herunder også til søen. Det samlede arbejde med Frederiksbro Parken, herunder også de senere, afsluttende anlægsarbejder, forventes færdiggjort ultimo 2021. 

Når de første beboere på Frederiksbro flytter ind, vil Frederiksbro Parken være delvist færdig, da den opføres nemlig sideløbende med bydelens boliger. 

Grønt lys til bro
Rammerne for en ny forbindelse i bydelen er også faldet på plads. Hillerød Kommune har netop godkendt planerne for Frederiksbroen, der kommer til at gå fra Frederiksbros nordlige ende over den trafikerede Herredsvejen til området Munkeengen og Fre­deriksborg Slot. Broen skal sikre passagen for den nye bydels borgere samt tage hensyn til landskabet.

- Herredsvejen har megen trafik, og der er behov for, at cyklister og gående kan krydse vejen, når de kommer til eller fra Frederiksbro. Det har været vores ønske, at Frederiksbroen skal være både smukt og praktisk udformet, da den kommer til at fungere som en slags byport, siger Mikael Goldschmidt. 

Frederiksbroen, der er tegnet af arkitektfirmaet Holscher Nordberg, får en særlig forankring, da der i forbindelse med ”broskibet”, hvor broen møder bydelen, vil blive etableret en driftsbygning med tagterrasse, som områdets beboere kan benytte. Her bliver også en vandtrappe, der set fra luften så at sige udgør ”næbbet” på et af de mest omtalte og spektakulære indslag i Frederiksbro Parken, nemlig en kunstigt anlagt sø i form som en svane i flugt. 

Søen bliver oplyst, får flere broer og kommer også til at indbyde til fysisk aktivitet, da den bliver velegnet til kajakroning. I nærheden af søen etableres en badepavillon med indendørs svømmebassin til lejerne i bydelen. 

En trappe og et elevatortårn sikrer adgang til Frederiksbroen for gangbesværede.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11