23948sdkhjf

HedeDanmark skiller sig af med sin svenske plejeforretning

Svenske Green Landscaping Group har gennem sit datterselskab Svensk Markservice per 1. oktober indgået aftale med HedeDanmark om at overtage HD LandScapes grønne plejeforretning i Skåne.

Salget af de svenske plejeaktiviteter i HD LandScape sker som led i HedeDanmarks plan om at fokusere på sin kernevirksomhed, fremgår det af en pressemeddelelse. 

Her fortsættes det, at HedeDanmark fortsat er til stede i Sverige med sine aktiviteter inden for genanvendelse af organiske restprodukter og spildevandsslam fra rensningsanlæg.

- Konkurrencen på plejeområdet er hård i Sverige, og derfor er vi glade for, at vi nu overdrager vores svenske plejeforretning til den ubestridt største aktør på det svenske OFS-marked. Green Landscaping Group kan med sin omfattende erfaring på det grønne plejeområde i særligt det sydlige Sverige foretage de nødvendige investeringer og forandringer, som skal til for at fortsætte den høje kvalitet af grøn pleje, som HD LandScape siden 2012 har ydet i det svenske, siger Lars Petersen, adm. direktør i HedeDanmark.

Overtager medarbejdere og opgaver
Den nu frasolgte plejeforretning består hovedsagelig af vedligeholdelses- og servicearbejde for kommuner, almennyttige boligforeninger og ejerforeninger i Helsingborg, Malmø og Vellinge. Handlen omfatter kundekontakter, personale og maskiner.

Den plejeforretning, som Green Landscaping Group overtager fra HedeDanmark, beskæftiger i øjeblikket omkring 50 ansatte, der alle får tilbud om ansættelse i koncernen.

Handlen indebærer cirka 65 mio. svenske kroner i eksisterende kundeopgaver i regnskabsåret 2019.

- Anskaffelsen af HD LandScape passer godt til vores forretning, da det stort set befinder sig i en geografi, hvor vi allerede driver en større forretning med lignende kunder og segmenter. HD LandScape er et velrenommeret firma, der har eksisteret længe i branchen, og vi har fulgt deres udvikling i en lang periode, siger Daniel Linderståhl, South Regional Manager for Green Landscaping Group.

Overdragelsen forventes at finde sted senest i fjerde kvartal 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109