Vestkystens røde barakker får nyt liv
Lemvig Kommune går nu i gang med anden og sidste etape af en renovering og omdannelse af kulturmiljøet De Røde Barakker i Thyborøn.
Realdania har netop ydet 600.000 kroner i støtte til en helhedsplan med skitseprojekter for de bygninger og det område, der udgør kulturmiljøet.
- Det er et vigtigt bidrag til udvikling af ’De Røde Barakker’ og området omkring dem. Vi har nu, sammen med fondens aktører, mulighed for at få et udarbejdet et grundigt og gennemtænkt arkitektprojekt, der gør området endnu mere attraktivt for lokale beboere, gæster og turister, siger Bolette Van Ingen Bro, formand for den nyetablerede fond, Westcoast Center Jutland, der ejer ’De Røde Barakker’ i en pressemeddelelse.
Nyt og gammelt
Lemvig Kommune bevilger også 600.000 kroner til arkitektprojektet, der skal munde ud i et konkret forslag til renovering af den samlede bebyggelse, en udbygning af det tilknyttede Sea War Museum og en bearbejdning af udearealerne omkring bygningerne.
På udearealerne skal der arbejdes med parkering og ophold. Der bliver særligt fokus på at genskabe den tidligere arbejdsgade, som via togspor forbandt "arbejdsbyen" med diger og strand til den ene side og med den gamle havn og byen til den anden side.
- "De røde barakker" er nogle helt særlige bygninger, og området er et unikt kulturmiljø, som ikke findes mage til andre steder. Og stedet spiller en vigtig rolle i forhold til at styrke den lokale identitet og historiefortælling og samtidig tiltrække turister til området, siger arkitekt og projektleder Eske Møller fra Realdania i pressemeddelelsen.
Plads til formidling
Arkitektprojektet former anden etape af renovering og udviklingen af kulturmiljøet De Røde Barakker, som blev indledt med første etape i 2015, hvor fire barakker blev renoveret og omdannet til Sea War Museum.
Første etape blev finansieret af Realdania, Lemvig Kommune og JD-Contractor A/S v/ Gert Normann Andersen, der står bag Sea War Museum.
- Sea War Museum fylder i dag de eksisterende rammer ud med 110 pct., så vi glæder os over, at der bliver sat gang i en udvidelse, der gør det muligt at formidle endnu flere historier fra søkrigene i Nordsøen, samt afholde konferencer, foredrag og særarrangementer for både danske og udenlandske turister og borgerne i Nordvestjylland, fortæller Gert Normann Andersen i pressemeddelelsen.
Målet med at renovere og omdanne kulturmiljøet ’De Røde Barakker’ er, at bevare de gamle bygninger og gøre hele området til et attraktivt og spændende sted for lokale beboere og gæster.
brahe
De Røde BarakkerDe Røde Barakker er opført i perioden mellem 1930 og 1945. Placeringen var optimal, da bygningernes oprindelige formål var at huse værksted og remise for tog. |