23948sdkhjf

Pensionsselskaber: Vi får sværere ved at eje udlejningsejendomme

Et politisk forslag om at ændre i boligreguleringsloven kan mindske pensionselskabernes appetit på danske ejendomme.

- Forslaget gør det vanskeligere for pensionsselskaberne at eje og erhverve ældre udlejningsejendomme, fordi der bliver færre penge til fremtidens pensionister. Forslaget gavner heller ikke lejerne eller de håndværkere, der til daglig er beskæftiget med renoveringsarbejde, udtaler vicedirektør Jan V. Hansen fra Forsikring & Pension.

Han kommenterer på udmeldingerne om et politisk flertal udenom regeringen, der med lovgivning fordoble det beløb, som investorer skal renovere for, før man kan hæve huslejen på en lejebolig. 

200 mia. kr. i udlejningsejendomme

Politikerne reagerer på en aktuel sag i København, hvor den amerikanske kapitalfond Black-stone står til at overtage Den Sønderjyske By i en større ejendomshandel. Overtagelsen har fået beboerne i Den Sønderjyske By til at frygte, at Blackstone vil hæve huslejen til mere end det dobbelte efter en renovering. 

- Vi ville gerne have bremset dette, men kan desværre ikke lovgive med bagudrettet effekt, sagde boligordfører Merete Dea Larsen fra Dansk Folkeparti til Licitationen tirsdag.

Men indgrebet kan altså også påvirke pensionselskabernes investeringer i danske ejendomme. Og det kan få stor betydning for markedet, da pensionsselskaberne har placeret cirka 200 mia. kr. i danske og udenlandske udlejningsejendomme.

- Når pensionsselskaberne renoverer, så gør de det for at sikre, at boligerne holder en vis standard. Det er også i samfundets interesse at undgå nedslidte og utidssvarende lejligheder, ingen ønsker at bo i, siger Jan V. Hansen fra Forsikring & Pension.

Læs også:

Byggeerhverv frygter at indgreb vil bremse renoveringer

Indgreb skal bremse aggressive udenlandske investorer

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064