23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Riget fattes penge, som ikke opkræves

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad

Den danske statskasse mangler i øjeblikket 108,6 mia. kr., fordi borgere og virksomheder skylder penge i skat.

Men ikke mindst på grund af problemer med et it-system kan den nye Skattestyrelsen, der afløste det tidligere Skat den 1. juli, formentlig vinke farvel til mange af disse milliarder.

Det var ikke mindst dette forhold, som fik Rigsrevisionen til i sidste uge at tage forbehold for, om statsregnskabet er korrekt. Og efterfølgende udtalte statsrevisorerne alvorlig kritik af af regnskabet.

Problemerne med skattevæsenet er langt fra nye, men har stået på i årevis med skandale på skandale. Det var blandt andet en af begrundelserne for, at det gamle Skat blev nedlagt den 1. juli og erstattet af syv nye styrelser, herunder den nye Skattestyrelsen.

I erhvervslivet havde dette regnskabsrod og så store restancer fået alvorlige konsekvenser for den øverste ledelse. For at rydde op har regeringen altså opdelt Skat i en række nye styrelser, og tiden må vise, om det retter op på Skatteforvaltningens renomme.

Men det ændrer ikke på, at der aktuelt mangler flere milliarder kroner i statskassen, hvoraf mange ikke kommer hjem. Det en alvorlig situation, fordi der potentielt mangler penge til mere velfærd samt nye veje og byggerier.

Skattevæsenet er de første til at komme efter virksomhederne, hvis der er rod i regnskaberne. Derfor skal der også ryddes op i Skattevæsenet og gås efter de penge, som faktisk kan opdrives. Alt andet er at holde befolkning og erhvervsliv for nar.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094