23948sdkhjf

DAGENS LEDER. Fornuftigt med klarhed om bro

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad

Det er en mulig forbindelse, der ikke rigtig vil dø: en fast forbindelse over Kattegat fra Jylland til Sjælland via Samsø. Siden 2007 har debatten bølget frem og tilbage, været lagt på is af skiftende regeringer, men nu genoplivet af transportminister Ole Birk Olesen (LA).

Regeringen spiller nu ud med 60 mio. kr. til en forundersøgelse, som skal give klarhed over, om den faste forbindelse overhovedet kan blive til noget.

Det store spørgsmål er så, om det bliver en ren bilbro eller en kombineret bro til tog og biler. Her hælder regeringen til en bilbro, da den ifølge beregninger kan laves for 58 mia. kr., mens den kombinerede løsning koster 124 mia. kr. og kræver et statstilskud på 42 mia. kr.

Uanset typen af bro er det ekstremt vigtigt, at der nu kommer en form for klarhed over, om forbindelsen overhovedet kan lade sig gøre.

Selvom ingen i bygge- og anlægsbranchen ligefrem budgetterer med denne forbindelse, er usikkerheden og debatten om forbindelsen med til at skabe usikkerhed om andre projekter bliver til noget. Og det er ingen i princippet tjent med.

Store infrastrukturprojekter skaber altid debat og splid, men viser sig ofte at blive en succes.

En kattegatforbindelse bør derfor også overvejes grundigt, for den vil skabe en bedre sammenhæng mellem landsdelene, skabe bedre vilkår for virksomhederne og øge mobiliteten i befolkningen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.205