23948sdkhjf

Eurodan Huse indgår samarbejde med dansk solcelleproducent

Danske typehuse med danske solcelletage er resultatet af det energirigtige samarbejde, der præsenteres i dag

For godt to år siden lancerede Elon Musk sit solcelletag. Det skete med pomp, pragt og store armbevægelser.

Helt så stort bliver det nok ikke, når den danske udgave af Musk-løsningen Ennogie og en af Danmarks største typehusproducenter Eurodan-huse i dag lancerer deres nye samarbejde.

- Vi har indgået en rammeaftale - med ret brede rammer. Mere kan jeg ikke sige, fortæller direktør hos Ennogie, Michael Ariel Nielsen.

Kort og godt går det ud på, at Eurodan-huse bygger husene, mens Ennogie leverer sit nyudviklede solcelletag, hvor solcellerne i stedet for tagplader eller tagsten lægges direkte på, og derefter sættes direkte til strømforsyningen.

På den måde kan taget - sammen med et tilpasset batteri - gøre et ganske almindeligt standardhus med en ganske almindelig standardfamillie næsten selvforsynende med strøm.

Hos Eurodan-huse er formålet med samarbejdet at kunne tilbyde forskellige solcelleløsninger til sine kunder, mens man hos Ennogie gerne vil have lidt mere pondus og styrke sit virke på dansk jord.

Flere valgmuligheder
Eurodan-huse har leveret typehuse til danskerne i 40 år. I de seneste mange år har solceller sneget sig ind på tagene på mange af husene. Samarbejdet med Ennogie tilføjer et nyt aspekt til den vedvarende energi-pakke.

- Vi sælger mange huse med solceller. Folk er meget energibevidste, men med al den her snak om Teslas tag, har vi oplevet en ny efterspørgsel. Danskerne går jo op i både design og miljø. Det er ikke alle, der synes at den traditionelle løsning er fin. Vi tilbyder derfor nu kunderne et alternativ, siger Thomas Dahl, administrerende direktør hos Eurodan-huse.

Et alternativ i form af et solcelletag - men også et nyt alternativ, når det gælder opvarmning og lagring af energien. Solcelletaget kan nemlig kombineres med både batteri og varmepumpe.

- Ennogie-taget består udelukkende af solceller og med et tilhørende batteri til at lagre den overskydende strøm, kan Ennogies solcelletag i langt de fleste tilfælde dække 70-80 procent af husets energibehov og måske en elbil, fortæller Michael Ariel Nielsen.

Han fortæller også, at man også er begyndt at se på muligheden for at supplere tagløsningen med eldrevet komfort køling.

- Vi skal selvfølgelig ikke frådse med energien, men når vi om sommeren alligevel har det her overskud af energi, så kan vi ligeså godt bruge den til køling, siger Michael Ariel Nielsen.

Store forventninger
Thomas Dahl hverken kan eller vil sige noget om forventningerne til samarbejdet, salg eller indtjening.

- Det er meget nyt, lyder det fra ham.

Hos Ennogie er direktør Michael Ariel Nielsen lidt mere åben.

- Det er klart vi har store forventninger til samarbejdet med Eurodan, og vi er spændte på, hvordan danskerne tager imod vores produkt. Danmark er jo en trædesten for os, siger Michael Ariel Nielsen og tilføjer:

- Det en meget interessant samarbejdspartner. Vi forventer, at Eurodan bliver en betydelig kunde for os.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094