Byggeriet tilfreds med trepartsaftale
Trepartsaftalen vil styrke voksen- og efteruddannelserne i Danmark markant.
Det mener adm. direktør i Dansk Byggeri, Lars Storr-Hansen, der især fremhæver de initiativer, hvor det nu bliver billigere for virksomhederne at sende medarbejdere på efteruddannelse.
- Jeg hæfter mig ved flere positive elementer. Der er for eksempel skabt incitamenter til mere efteruddannelse gennem en højere VEU-godtgørelse til medarbejdere på efteruddannelse. Det vil lette virksomhedernes udgifter og styrke fleksibiliteten generelt på arbejdsmarkedet. Jeg er også glad for, at det bliver lettere at få opgraderet medarbejdere, der har brug for et løft i basale læsefærdigheder, som er afgørende i en tid med øget digitalisering, siger han.
Markant løft
Trepartsaftalen koster 2,5 mia. kroner, hvoraf en stor del dog er penge, som er indbetalt af virksomhederne. Det er nu midler, som i de kommende år skal være med til at gøre voksen- og efteruddannelser mere attraktive og bidrage til en kompetenceudvikling i forhold til de forskellige tilpasninger, der forventes til et hastigt forandrende arbejdsmarked.
Niels Jørgen Hansen, administrerende direktør i Tekniq, ser frem til at følge op på og bruge de muligheder, som den nye aftale åbner op for.
- Det er blandt andet positivt, at det nu bliver nemmere for private kursusudbydere at blive godkendt som udbydere af AMU-kurser. Netop AMU-systemet har længe haft brug for et markant løft. Det bliver forhåbentlig muligt nu, siger han.
Store krav
Tidligere har Tekniq kritiseret, at erhvervsskolerne har nedprioriteret AMU og slet ikke udbudt AMU-kurser i tilstrækkelig grad, og derfor har virksomhederne været nødt til at anvende private kursustilbud.
- Dansk erhvervsliv er helt afhængigt af, at medarbejderne er i stand til at følge med udviklingen, så vi kan fastholde vores stærke konkurrenceposition i forhold til udlandet. Et behov, der ikke bliver mindre de kommende år, og som stiller store krav til hele det offentlige efteruddannelsessystemet, siger han.
Læs mere: Trepartsaftale skal sikre bedre efteruddannelse