23948sdkhjf

København sætter nye kræfter ind på byggesagsområdet

Kommunen udvider teamet af byggesagsbehandlere med 11 nyuddannede arkitekter og ingeniører i et trainee-forløb

Udfordringer med at rekruttere tilstrækkeligt med nye erfarne byggesagsbehandlere grundet konkurrence fra blandt andre private rådgivere samtidigt med et massivt byggeboom får Københavns Kommune til at gå nye veje.

Midt i august er et nyt trainee-team bestående af 11 nyuddannede ingeniører og arkitekter startet i Center for Bygninger i Københavns Teknik- og Miljøforvaltning.

Det sker i et intensivt forløb, der skal gøre dem til "stærke kommunale byggesagsbehandlere".

Medlemmerne af teamet er fastansatte, og inden for de første 12 måneder bliver de sluset ud i de af forvaltningens enheder, hvor der behandles byggesager.

- Vi gør det her for at imødegå konkurrencen og sikre de nødvendige nye medarbejdere. Men også fordi vi ikke er bange for at gå forrest og tage unge ind, som måske ikke har den fornødne erfaring, men som kommer fra den rette uddannelsesmæssige baggrund og har den rette gejst, og som vi kan lære op fra bunden, siger Steffen Jensen, centerchef i teknik- og miljøforvaltningen, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Han påpeger, at ambitionen er, at de nye trainees kommer til at sætte nye standarder for myndighedsudøvelse, og at han ser en fordel i at have såvel erfarne som nyuddannede ansat.

- Det giver en god dynamik, og de nyuddannede kommer med god energi og lyst til at lære, siger han.

Modtog 130 ansøgninger
Det nye trainee-team, som 130 ansøgte om at blive en del af, skal oplæres i en sagsbehandlingskultur og opgaveløsning, der "effektivt inddrager øvrige kommunale enheder, og hvor man aktivt møder borgere og virksomheders behov som en integreret del af myndighedsudøvelsen", lyder det.

Blandt de 11 nye trainees er 26-årige Christina Särs Vernersen, som netop er blevet færdig med sin uddannelse som arkitekt.

- Som nyuddannet er jeg meget optaget af at fortsætte min faglige udvikling. Derfor er det fedt, at der i trainee-forløbet er lagt en plan for ens udvikling, at vi er et hold, og at vi ved, at der er sat tid af til, at vi skal læres op, siger hun i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Fagligt giver arbejdet i en kommunal forvaltning også noget helt andet end Arkitektskolen. Mens der på studiet var fokus på den kreative del af mit fag, er der her et stærkt fokus på de praktiske og juridiske aspekter. Det synes jeg er en spændende kombination, og jeg ser det som en stor styrke, at få udvidet den del af min faglighed.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094