23948sdkhjf

Sikring mod oversvømmelser er en fællessag

OKNygaard skal sikre Gedvad-kvarteret i Gladsaxe mod ødelæggende følger af skybrud

Det skal være slut med oversvømmelser i Gedvad-kvarteret i Gladsaxe ved København.

Derfor har kommunen nu sat gang i et projekt til cirka 30 mio. kr., hvor borgere, arkitekter og entreprenører udfordrer nye metoder til skybrudssikring.

OKNygaard har vundet hovedentreprisen og skal stå for nye regnbede, permeable, det vil sige vandgennemtrængelige, belægninger, samt omlægning af kloak.

- Vi ved, at vi kommer til at arbejde i et boligområde, hvor borgerne er nysgerrige omkring, hvad der kommer til at foregå. De vil nok også være spændte og måske lidt bekymrede. Alt det skal vi tage hånd om og samtidig sørge for, at borgeren får god og fyldestgørende kommunikation omkring alle dele af projektet - særligt selvfølgelig, de dele der berøre borgernes egne adresser, siger projektleder Michael Wendel

Åben skurvogn
I forbindelse med projektet bliver der holdt åben skurvogn, hvor folk kan komme og se mere om projektet og stille spørgsmål til projektlederen på stedet.

- Vi er glade for at være med til et projekt af denne type, hvor brugeren af slutproduktet er så tæt på. Vores folk er klar til at stille nysgerrigheden og svare på de spørgsmål borgerne måtte ligge inde med, fortæller Michael Wendel.

LAR projekter giver ny viden
Det er også et spændende projekt for OKNygaards medarbejdere, fordi der bliver taget nye teknikker, materialer og metoder i brug. Det gør, at de bliver nødt til at tænke kreativt og de bliver udfordret fagligt.

Det er dog ikke noget, som projektleder Michael Wendel er bekymret for.

- Vores medarbejdere tager godt imod denne type projekter, hvor de bliver udfordret og skal gøre brug af alle deres kompetencer for at løse opgaven, siger han i en pressemeddelelse fra virksomheden.

Flere vandprojekter
Det er i øvrigt ikke første gang, at Gladsaxe kæmper mod for store regnmængder.

Kommunen har tidligere bakket op om villaejere, der kom med i det såkaldte projekt demonstrationshaver.

Kommunen ønskede med en investering på 20.000 kroner pr. have at motivere flere haveejere til selv at håndtere regnvand.

Kommunens landskabsarkitekt holdt møder med borgerne for at kende deres ønsker og behov - og tegnede individuelle planer til dem.

Haveejerne fik 24.000 kroner fra forsyningsselskabet Nordvand i returneret tilslutningsafgift; og haverne kostede fra 8.000 kroner til 38.000 kroner at anlægge.

- Vi ønskede at vise et bredt spektrum af løsninger, og det er lykkedes. Vi har også vist, at det kan lade sig gøre at lave flotte haver for et rimeligt budget. Når haver ser flotte ud, tror folk, at det koster kassen. Men det behøver det slet ikke, har Jasmina Gabel, landskabsarkitekt og projektleder i Vand og Klima, tidligere sagt til Arkbyg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.312