Her køber tømmerhandleren op og udvider
Storkæderne kan komme an. Uafhængig tømmerhandel har store planer og snart en helt ny butik
Det er Halsnæs Trælast med base i Frederiksværk i Nordsjælland, som vælger at sælge sin Søborg-afdeling til sin konkurrent. Alle medarbejdere og aktiver og aktiviteter i Søborg Tømmerhandel følger med i købet. Men skal man tro Østerbro-direktør Allan Lundberg, er det i øvrigt slut med at ligne sig selv.
”Der er potentiale til, at den her forretning kan præstere langt bedre, end den gør nu, og den ligger perfekt til at servicere vores københavnerkunder med både Farum-motorvejen, Lyngby-motorvejen og ringvejen i nærheden”, siger han.
I forvejen kniber det nemlig med pladsen i Æbeløgade på Østerbro, og håbet er, at virksomheden kan gentage den nære fortids successer.
I 2012 opkøbte Østerbro Tømmerhandel en søvnig forretning i Vejby ved Tisvilde i Nordsjælland. Den er siden ottedoblet i omsætning. Også Københavns Listefabrik er en succes. Da Østerbro Tømmerhandel købte fabrikken, solgte den forsvindende lidt. Nu omsætter den for et tocifret millionbeløb og giver ”et ganske pænt overskud”, som Allan Lundberg siger.
Han glæder sig over, at have kunnet bevare en status som uafhængig i en tid, hvor kapitalkæder og kædesamarbejder dominerer byggemarked- og tømmerhandelsegmentet.
”Vi er humlebien, der ikke burde kunne flyve, men nu har vi kørt i oote år med fremgang non stop, fordi vi gør tingene anderledes,” siger Allan Lundberg.
Gearede op under krisen
Da finanskrisen fik kæderne til at fyre en masse medarbejdere, gik Østerbro i modsat retning og samlede de dygtigste, af de der mistede jobbet, op.
”De har nu været med til at bygge forretningen op. Før finanskrisen kunne vi ikke få den arbejdskraft, vi ville have, for vi var ikke et velanset firma, og vores facade så grim ud,” fortæller Allan Lundberg og fortsætter:
”Senere grinede folk af, at vi havde så mange mennesker ansat. Hvad skulle vi dog bruge dem til? Men vi har valgt at bevare det sociale aspekt, og det giver en helt anden stemning, når man som kunde går ind i butikken. Man ser et glad ansigt senest 30 sekunder efter, man er trådt ind. Og ringer man til os, så bliver telefonen taget. Prøv at gå ind til vores konkurrenter. Prøv at ringe til dem og se, hvor længe du skal vente”.
Anderledes var også destinationen, da personalet sidst var på medarbejderseminar. Alle blev sendt til Malaysia for at se produktionen af det hårdtræ, som tømmerhandlen sælger.
”Det kostede mig en lille million kroner, men det var også medarbejderne, der var med til at tjene de penge,” siger Allan Lundberg.